Site Rengi

DOLAR 32,5156
EURO 34,5688
ALTIN 2.492,22
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Candemir’den ‘Nevruz’ Mesajı

Candemir’den ‘Nevruz’ Mesajı
21.03.2022
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir ‘Nevruz’ mesajı yayınladı.

Candemir mesajında:
“21 Mart Yeni gün (Nevruz) yeniden diriliş, birlik beraberlik bayramı.
Türk’ün öz bayramı…

Nevruz, Türk’ün yeniden tarih sahnesine çıkışını, yeni bir yılın başlamasını ifade eden bir gündür. Bir diğer adı “Ergenekon Bayramı”dır. Nevruz Atalarımızın Ergenekon’dan çıktığı özgürlük günüdür. Nevruz (yeni gün) yalnızca doğanın yenilendiği, uyandığı bir gün değil onunla özdeşleşmiş toplumların yani Türklerin de ruhunun tazelendiği adeta “ruhlarının mirâcını yaşadıkları” bir dönemdir. Türkler bu dönemde birliği beraberliği perçinleyici etkinliklerde bulunur, karışıklıklı saygı sevgi güçlendirilir, milli duygular en üst düzeyde yaşanır, gelenek görenek ve kültürümüzün getirdiği inançlar, değer yargıları sergilenir ve kuvvetlendirilir. Türklerin bilinen en büyük ve en eski bayramıdır Nevruz. Neticede Türk’ün, büyük Türk milletinin toyudur Nevruz. Geçmişten günümüze kadar gelen ve ehemmiyet arz eden bu kutsal miras ile iftihar ediyoruz. Mayalanmış bir ekmek hamuru gibi kabaran “Turan Hareketi” karşımızda duruyor. Bu hakikat bir gün gerçekleşecektir ve Türk birliği hayâlin üstünde gerçek bir olgudur.

‘Körükle Ateş yakalı,
Bakırdan dağı yıkalı,
Ergenekon’dan çıkalı,
Nevruz, Türk’ün bayramıdır’

Ergenekon’dan çıkışımızın yıldönümü “Nevruz Bayramımız” bütün Türk Dünyası’na kut getirsin.. Yeni ümitlere, yeni uyanışlara, yeniden canlanışa vesile olması temennisiyle…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.