Site Rengi

DOLAR 32,3803
EURO 34,7719
ALTIN 2.411,89
BIST 10.106,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 17°C
Az Bulutlu
Eskişehir
17°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Çocuklar İçin Hastahaneleri Yeniden Dizayn Ediliyor

15.08.2019
A+
A-

23 Nisa’n Ulusal Eğenenlik ve Çocuk bayramı dolayısı ile Sağlık Sen Eskişehir İl Başkanı Hasan Hüseyin KÖKSAL ve Tügva İl Başkanı Fatih SERT Eskişehir Devlet hastanesindeki çocukları ziyaret etti . KÖKSAL ve SERT ziyaret esnasında boyama kitapları ve bayrak dağıtırken bu ziyaretlerine Yedi Cücüler ve Palyaçolar da eşlik etti .

Bu sayede hastenede tedavi amaçlı yatan çocuklar ve acil servise gelem çocuklar renli ve unutulmaz anlar yaşadılar . KÖKSAL , basın açıklamasında çocukların masumiyetine değinirken , bu güne ihtiyacı en belirgin şekilde hissedenler şüphesiz ki hastanedeki çocuklarımızdır . Onları bir nebze olsun mutlu edebilmek amaçıyla yedi cüceler ve palyaçonlar ile buluşturduk . Yine TÜGVA’ lı kardeşlerimiz ile hastane ortamının çocuklar için masalsı bir havaya dönüşmesi için bizlerde elimizden geleni yapmaktayız .Hazırlanan bu ortamlar ve çocuklar için hastenelerde yapılan faaliyetler çocukların ruh dünyaları için son derece önemlidir . Nitekim bu sayede çocuklar ve ebeveyninler için hasteneye gelmek travmatik bir olay olmaktan çıkacaktır.

Ayrıca, KÖKSAL ; Suriye’de Arakanda Filistin’deki çokların minik dünyalarını bombalanmasından dolayı kaygı ve üzüntülerini dile getirerek , tüm dünyadaki çocuklar için barış ve huzur temennisinde bulurken Hastane Başhekimi Sayın Yaşar Bildiriciye ve TÜGVA Başkanı SERT”e desteklerinden dolayı teşekkür etti . SERT , ise yaptığı basın açıklamasından ; hastene ortamındaki çocuklar ile ilgili çalışlarımız çok uzun zamandır devam etmektedir onları masallar, masal kahramanları ,hastene içindeki oyun alanları ile hiç yalnız bırakmamaya çalıştık . Bu çalışmalardaki hedefimiz Hastane ortamındaki çocukları masalsı bir hava içerisinde estetik değerleri ile buluşturup eğlendirmek ve korkularını gidermek örnek bir hastane ortamı oluşturmaktır. Bu gün ise günün anlamından ötürü burada olmaktan çok mutluyuz . Dağıtlan hediyeler , ve beraberimizde gelen gösteri ekibi hastanedeki çocuklarımızı çok mutlu etti Tüm çocukların mutlu olabileceği bir dünya olmasını murat ediyorum diyerek hastene yönetimini teşekkür etti . Hastene Başhekimi Yaşar Bildirici ise , Yaptığı açıklamada , hastanemizde çocuklara yönelik farklı projeler yürütmekteyiz çocuk tedavi alanlarının tamamını çocukların hayal dünyalarına göre dizayn ediyoruz . çocuklar için birçok faliyeti yürütüyoruz. Kısaca çocuk ve hastene kavramı yanına -eğlenme ,eğitim ,kültür ,oyun -gibi kavramları ekledik . Böylece çocuklar için eğelenerek tedavi olma imkanı hazırlıyoruz . Bu durum hastanemize gelen çocukları ve ebeveynleri son derece mutlu etmektedir .

Çalışmalarımızı destekleyen Tügva ve Sağlık-Sen ailene özel olarak teşekkür edip 23 Nisa’n Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak . Konuşmasını Destek Hizmetleri Müd. Yrd. Sultan TORUNA bıraktı . Torun ise; bu doğrultuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi . Hastanemizde bu doğrultuda , çocuk oyun alanları oluşturduk ,oyun evi oyun çitleri ,kaydırak masal karamanlarından oluşan maketler ,oyun halıları ,çocuklar için mini sandalyeler ,duvar boyamaları sunuyoruz Yine Tügva ve Sağlık-Sen destekleri ile masal anlatımlarımız devam edecektir diyerek Torun , 23 Nisa’n Ulusal Eğememlik ve Çocuk Bayramının kutlu olmasını temenni etti.

""""""

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.