Site Rengi

DOLAR 32,3979
EURO 34,7622
ALTIN 2.433,53
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 15°C

Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz: “DPÜ’nün uluslararası öğrenci potansiyeli çok yüksek”

Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz: “DPÜ’nün uluslararası öğrenci potansiyeli çok yüksek”
09.12.2023
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesinde “Küreselleşme ve Türkçe” konulu konferansa katılan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, DPÜ’nün uluslararası öğrenci potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

DPÜ hakkında görüşlerini açıklayan Mehmet Yalçın Yılmaz, “Değerli bilim insanı Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın üniversiteyle ilgili bilgilendirmesi ve gelecek vizyonu etkileyiciydi. Boğaziçi Üniversitesi mezunu Rektör Kızıltoprak, özellikle Türk dünyasına vakıf. TİKA’da saha tecrübesi olan tarih, edebiyat, estetik, kamu diplomasisi gibi birçok sahada yetkin bir entelektüel olan Rektör Kızıltoprak, Kütahya’ya gittiğim akşam öğrencilere sinema bileti almış ve onları şehit öğretmen Aybüke filmine götürmüştü” dedi.

“Yurt sorunu olmayan devasa kampüsün spor ve sanat imkanları cezbedici”

DPÜ’nün yurt sorunu olmayan devasa kampüsünün spor ve sanat imkanlarının cezbedici olduğunu söyleyen Doç. Dr. Yılmaz, “Dumlupınar Üniversitesi’nde 45 bin öğrenci mevcut. 1 enstitü, 11 fakülte ve 14 yüksekokul var. 1992’de kurulan 32 yaşındaki üniversitenin özellikle 15 Temmuz tasfiyelerinden sonra öğretim üyesi kalitesi artmış durumda. Üniversitenin uluslararası öğrenci potansiyeli çok yüksek. Yurt sorunu olmayan bu devasa kampüsün spor ve sanat imkanları cezbedici. Güzel sanatlar ve eğitim fakültesi etkileyici. Ancak her mekan insanla değerleniyor. Dumlupınar’da tanıdığım çalışkan, donanımlı, bu ülkenin geleceğine inanan öğretim üyeleri ülkemiz adına umut vericiydi” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.