Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Açık
Eskişehir
18°C
Açık
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 21°C

Doğanın eşsiz manzarası müzik eşliğinde sergilendi

Doğanın eşsiz manzarası müzik eşliğinde sergilendi
24.01.2024
A+
A-

Türkiye’nin en önemli tabiat parklarından biri olan Akdağ Tabiat Parkı, eşsiz doğasının ardından çekilen kliple birlikte müzikle de gündeme geldi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Hakan Yılmaz, müzisyen Aydın Baş ve ekip arkadaşları tarafından hazırlanan hang drum ile Akdağ Tabiat Parkı klibi büyük ilgi gördü. Çekilen kliple ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Akdağ Tabiat Parkı’ndaki Tokalı Kanyonu’nda bir yürüyüş gerçekleştirdik. Kanyonun girişinde müzisyen arkadaşımız Aydın Baş hang drum’u çaldı. Biz de müzik eşliğindeki doğanın eşsiz görüntülerini kaydettik. Doğa ile müziğin ritmi, uyumunu ve ahengini bu klipte yansıtmaya çalıştık. Aynı zamanda Tokalı Kanyonu’nu da bu vesileyle tanıtmayı amaçladık” dedi.

“Enstrüman gerçekten şifalandırıcı bir tınıya sahip”

Klipte çaldığı hang drum ile herkesi mest eden müzisyen Aydın Baş ise çaldığı enstrümanın harika ve dinlendirici bir tınıya sahip olduğunu vurguladı. Baş, “Son yıllarda hang drum isimli bir enstrümanla tanıştım. Bu enstrüman hem ritmik hem de melodik yapılara sahip. Osmanlı’dan günümüze kadar frekanslar, makamlar ve melodileri ile bu enstrüman bazı hastalıkların şifası olarak gösterilmiştir” diye konuştu.

Enstrümanın Türkiye’de ve dünyada yoga, meditasyon ve müzikle terapi gibi birçok alanda kullanıldığını söyleyen Baş, “Tokalı Kanyonu’nda bir çekim yaptık. Doğanın güzelliği ve bu enstrümanın tınısını birleştirdik” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.