Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

DPÜ’de “Postmodernizm, Toplumsal Değişim ve Din” başlıklı sempozyum

DPÜ’de “Postmodernizm, Toplumsal Değişim ve Din” başlıklı sempozyum
26.10.2025
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ), “Postmodernizm, Toplumsal Değişim ve Din” başlıklı sempozyum için açılış oturumu gerçekleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, İlahiyat Fakültesi İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İslami İlimler Araştırma Vakfı iş birliğiyle düzenlenen sempozyuma Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yalçın, İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Salih Tuğ, akademik ve idari personel, sempozyuma bildirileriyle katılan akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Prof. Dr. İsmail Yalçın, sempozyumun amacına değinerek destek veren kurum ve katılımcılara teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Salih Tuğ, bu sempozyumun çok sayıda akademisyen ve gönüllünün emeğiyle hayata geçirildiğini belirterek, özellikle genç araştırmacıların katkılarını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Anlamak ve eleştiri getirebilmek açısından büyük bir önem arz ediyor”

Prof. Dr. Mahmut Kaya ve Kütahya İlahiyat Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Mücahit Köksal’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, postmodernizmin toplumsal dönüşümler üzerindeki etkisini ve dinin bu süreçteki rolünü anlamanın önemine değindi. Kızıltoprak, “Dinin toplum üzerindeki etkisinin yeniden sorgulandığı bu süreçte düzenlenen bu sempozyum, ülkemizin en deneyimli akademisyenlerinin öncülüğünde söz konusu dinamikleri derinlemesine anlamak ve eleştiri getirebilmek açısından büyük bir önem arz ediyor. Siz değerli katılımcıların katkılarıyla bu sempozyumun yapıcı tartışmalara zemin hazırlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından sempozyumun açılış konferansında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, “Birbirini Dönüştüren Karşılaşmalar: Postmodern ve Dini Söylem” başlıklı konuşmasında, postmodern düşüncenin dini söylemleri hem biçimsel hem de içeriksel olarak nasıl yeniden şekillendirdiğini anlattı. Düzgün, modern ve postmodern paradigmalarda dinin toplumsal meşruiyet alanının değişimini ele alarak, bireysel inanç özgürlükleri, çoğulculuk ve dini kimliklerin dönüşümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açılış konferansının ardından sempozyumun oturumlarına geçildi.

Biri değerlendirme oturumu olmak üzere beş oturumda toplam 12 bildirinin sunulduğu sempozyum, 26 Ekim’de Kütahya’nın tarihi ve turistik mekânlarını kapsayan gezi programıyla tamamlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.