Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

4 milyon metrekarelik panel camı mutabakatı

4 milyon metrekarelik  panel camı mutabakatı
03.09.2023
A+
A-

Eskişehir’li Firma  Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş ile CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş arasında 4 milyon metrekarelik güneş enerjisi paneli camı alımı için niyet mutabakatı imzalandı.

Kütahya’da yapımı devam eden fabrikanın üretime başladığında ülkemizin solar cam (güneş enerjisi panel camı) ithalatını yılda yaklaşık 60 milyon euro azaltacağı bildirildi. Merkezi Antalya’da bulunan CW Enerji ile niyet mutabakatını, CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı T. Tarık Sarvan ile Europen Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Nebi Hatipoğlu imzaladı.

Kütahya Zafer Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden tesiste yıllık 98 bin ton üretim kapasiteli güneş enerjisi panel camı üretimi yapılacak.

Üretim tesisi, 238 bin metrekare arazi üzerine 55 bin metrekare kapalı alanda inşaa ediliyor. Son yıllarda artan enerji fiyatları nedeniyle yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talep tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de arttı. Özellikle güneş enerjisi santrali yapımı hız kazandı. Türkiye’de de panel camı üretimi mevcut koşullarda yeterli talebi karşılayamadığından güneş enerjisi panellerinde kullanılan camlar büyük oranda ithal ediliyor. Bu yatırım aynı zamanda ithalat azaltıcı etki yaratacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talebin tüm dünyada önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceği öngörülüyor. Güneş enerjisi panel camı, camın üretimi ve işlenmesi aşamalarından oluşuyor. Europen, Türkiye’nin en büyük cam işleme kapasitelerinden birine sahip olup, cam işleme konusunda 50 yılı aşkın tecrübesinin yanında bu yatırımla birlikte faaliyet alanlarına cam üretimini de eklemiş olacak.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.