Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Açık
Eskişehir
18°C
Açık
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 21°C

Dündar Ünlü: ‘Partimin Emrindeyim’ |ÖZEL HABER – VİDEO|

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Haber Ötesi ve Mavi Radyo olarak AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Mustafa Dündar Ünlü ile, evinin bahçesinde samimi, sıcak bir söyleşi gerçekleştirdik. Ünlü çok samimi açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Haber Ötesi: Başkanım bizi evinize davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Benim ağzım da alışık başkanım demeye ama hayırlı olsun diyelim. Herhalde bundan sonra vekilim diyeceğiz gibi geliyor.

Mustafa Dündar Ünlü: İnşallah, Allah hayırlısını versin. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Malumunuz 24 Haziran’da yapılacak seçimler dolayısıyla biz de görevimizden ayrılıp aday adayı olmuştuk. Artık sürecimiz başladı devam ediyoruz. Yoğun bir biçimde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sizin de bugün burada böyle bir talepte bulunmuş olmanız çok güzel. Evimin bahçesinde röportaj yapmamız bir ilk oldu. Daha önce hep parti binasında ve kapalı ortamlarda röportaj yaptım.
""

Eskişehir Haber Ötesi: Bizim için de çok samimi ortam oldu. Dündar Başkanım, AK Parti’nin kuruluşundan beri sizler tabandan gelen insanlarsınız. Eskişehir’i biliyorsunuz, sıkıntıları biliyorsunuz, insanları birebir tanıyorsunuz. Tabandan gelip buralarda olmak da ayrı bir güzellik diye düşünüyorum. Bu konuda düşüncelerinizi alabilir miyim?

Mustafa Dündar Ünlü: 2003 yılında belde başkanlığını bırakıp 2004 yılında genel meclis üyeliğine adaylığımı koyduğumda yedekte kalmıştım ve seçimler bittiğinde yedek üye olarak kaldım. Siyaset dışında kaldım açıkçası ama ortam değişti, istifalar geldi ve biz yedekten buralara kadar geldik. Benimki hedef koymakla olabilecek bir iş değil. Tamamen nasip işi. Allah hayırlısını versin. 

""

Eskişehir Haber Ötesi: Tabandan gelmek bu olsa gerek. Demek ki biz yanılmamışız. Görselimiz takibimiz iyiymiş.

Mustafa Dündar Ünlü: Sizin takibiniz çok doğru. Orada müthiş bir analiz edilip yazı yazılmış. Memlekete, Eskişehir’e hizmet etmek için gayretlerim olacak. 16 yıldır siyaset yapıyorum. Şehirde neyin ne olduğunu, neyin eksik olduğunu, neyin kronikleşmiş sorun olduğunu biliyorum. Yani Ankara’da bu işlerin nasıl çözülebileceğini, buraya nasıl yatırım getirileceğini biliyoruz. İnşallah bu süreçte milletin derdini dinleyerek sorunları çözmeye çalışacağız. Hizmet etme noktasında faydalı olabilirsek ne mutlu bize… Bize bir ‘Allah razı olsun’ demeleri bizim için mutluluktur. Şimdi de onu yaşıyoruz. Birçok insanın işini görmüşüz, yardımcı olmuşuz. Yolda tanımadığım biri bile yolda beni görünce: “Başkanım çok teşekkür ederiz, sorunumuzu çözmüştünüz” diyor. En büyük mutluluk bu benim için.
""

Eskişehir Haber Ötesi: Dündar Başkanım, il başkanlığınız döneminden sonra da çalışmalarınızın hızını kesmediniz. Özellikle yerel bazda çalışmalara hızlı bir şekilde devam ettiniz. Sanki hiç seçim bitmemiş gibi bütün çalışmalar devam etti. Peki bundan sonraki süreç nasıl geçecek?

Mustafa Dündar Ünlü: 2014 yılında göreve geldiğimde önümüzde 2019 seçimlerini hedef olarak koymuştuk. Özellikle yerel seçimlerde. O yüzden de bizim ona göre yol, yöntem dairesinde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyordu. Bu süreç içinde 4 tane seçim yaşadık. 7 Haziran, 1 Kasım, 16 Nisan ve ilk göreve geldiğimde 10 Ağustos seçimleri vardı. Yoğun bir tempoda çalışmalarımızı geçirdik. Bizim partimizde de şöyle bir ilke var: Seçim bittiğince yeni bir seçim başlar. O yüzden 2019 yerel seçimlerine hazırlanacağımız için çalışmalarımız hep devam etti. Bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

""

Eskişehir Haber Ötesi: Başkanım 3 belediye var Eskişehir’de. Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı… Malumunuz CHP’li belediye başkanları yönetiyor. Yerel bazda belediyeler ile çalışmalar dersek, özellikle Büyükşehir Belediyesi ile sizin birebir diyaloglarınız var. Peki bu diyaloglar aynı şekilde devam edecek mi?  

Mustafa Dündar Ünlü: Ben il başkanıyken belediyeleri eleştirmemin sebebi kronikleşmiş sorunlar olmasıydı. Bizim buradaki temel meselemiz şuydu: Mevcut üç belediyenin olmayan bir işi, olmuş gibi göstermesi ve var olan sorunu yokmuş gibi gösterme çalışmasıydı. Ben orada devreye giriyordum. Onlar o sorunu görmezden geliyorlardı. Ben de o sorun yüzünden insanların mağdur olduğunu söyleyip, eleştiriler yapıyordum. Sorunlar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin 2009’dan 2018 yılına kadar vâ’d ettiği ne var? Veyahut bu sürece insanların hayatına dokunacak ne yatırım yaptılar? Sadece yapmış gibi gösterdiler. Buna ses çıkarmamak mümkün değil. İl başkanı olsam da ses çıkaracağım, olmasam da ses çıkaracağım. Milletvekili olsam da ses çıkaracağım, olmasam da ses çıkaracağım. Eskişehir’de hakikaten büyük imar sorunları var. Çözülmedi sorunlar. Belediyelerin mutlaka merkezi iktidarla iş birliği içinde olması lazım. Yeşiltepe, Esentepe, Erenköy, 71 Evler, Fevzi Çakmak ve Şarhöyük’te sorunlar aynı bekliyor ve hiçbir şey yapılmıyor. Biz bunlarla çözüm önerilerini biliyoruz. İnşallah bu sorunları çözeceğiz.  

""

Eskişehir Haber Ötesi: Başkanım şu ana kadar hep belde başkanlığından il başkanlığına kadar olan Dündar Bey’i konuştuk. Bundan sonraki sorularımda milletvekili adayı, inşallah milletvekili olarak birkaç soru sormak istiyorum. Şimdi sayın vekilim; Cumhur ittifakı ve bununla birlikte milletvekili seçimleri olacak. Eskişehir’de gözlemlediğim şöyle bir olay var: Eskişehirli, sokaktaki insanı, kendi içinden birini seçmek istiyor. Başkasını seçmek istemiyor. Bunla ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Mustafa Dündar Ünlü: İnsanların burada Eskişehirli mi diye bir hassasiyeti var. Seçtiğim kişi burada yaşasın, ben onu burada görmeliyim diyor. Bittikten sonra da görmeliyim diyor. Bunun sebebi de seçtikleri kişinin şehirle bir bağı olmasını istemeleri… Şehrin böyle bir isteği var. Biz buna dikkat ediyoruz. Ben zaten Eskişehir’de doğdum, büyüdüm ve burada öleceğim. İl başkanlığını yaparken de kendime hep şunu söyledim: ‘Bu il başkanlığını bıraktığında sokakta yürüyebilecek misin yürüyemeyecek misin?’ Hep bu hesabı yaparak devam ettim. Çok şükür sokakta çok rahat yürüyorum. Hemşehrilerim ile rahatça çay içebiliyorum.

""

Eskişehir Haber Ötesi: Bir ittifak şu anda yapılıyor. BBP ve MHP ile birliktesiniz. Özellikle darbe girişiminden sonra AK Parti’nin nu iki partiyle çok iyi ilişkileri var. Aynı noktada buluşmuşlar. Bu konuda sizin düşünceleriniz neler?

Mustafa Dündar Ünlü: 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde yeni bir atılım dönemi başladı. Ülkenin IMF’ye borçları vardı. Ülke üretime geçti ve kazanmaya başladı. Kazandıkça büyüdü ve dış güçlerin dikkatini çekmeye başladı. Bu ortamda bu küresel ortamda zaman zaman çatışmalar oluyor. Bizim Türk Milleti olarak gücümüz var. Bu topraklarda yaşıyoruz ve terk etmeyeceğiz. Bazı şeylere müsaade etmeyeceğimizi söyledik ve yaptığımız eylemlerle hissettirdik. Onlar da buna karşın 2008 yılında partimize kapatma davası açtılar. 2012 yılında MİT krizi ile bunu yaşadık. 2013 yılında Gezi Olayları patlak verdi. Bu olaylar Mısır’da yapılan Mursi, Sisi darbesinin benzeriydi. Kobani olaylarını hatırlıyoruz. En son geldiğimiz noktada iş zıvanadan çıktı ve 15 Temmuz’da FETÖ denen hain örgüt darbe girişimi gerçekleştirdi. 15 Temmuz ile beraber MHP, BBP ve diğer siyasi kesimler durumun ne kadar vahim olduğunu ve ülkenin elden gitme riski olduğunu gördüler. O gün bu darbe gerçekleşmiş olsa zaten YPG, PYD gibi terör unsurları sınırdan girip ülkemizi parçalayacaktı. En son yaptığımız operasyonda bile Hatay’a kadar burnumuzun dibine gelmişler. Operasyonu yapmasak onlar bizim ülkemizi işgal edecek. Hamd olsun Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşuyla bu operasyon yapıldı. Şunu göstermek lazım. Amerika ne diyecek, Avrupa ne diyecek diyerek korkmanın manası yok. Artık bıçak kemiğe dayanmış. Ben ülke müdafaası yapıyorum. Cumhurbaşkanımız da bunu söyledi ve o cesareti gösterdi. Anlattığım bu süreçleri hep yaşadık ve olayın vehâmeti ortada. Yapılan bu ittifak ülkemizin geleceğini koruma altına almak için yapılan bir ittifak. Şimdi diğer partilere bakıyoruz. Ne zaman, nerede, hangi ülkeyi yönetmişler. Bir anda bir parti kurulacak. Dış etkenlerle kendiniz durumları manipüle edeceksiniz. Bugün seçim AK Parti iktidardan gider diğer parti iktidara gelir meselesi değil.  Bunlar daha önce de ifade edildiği gibi bunlar birileri tarafından destekleniyor. Onlar göreve geldiğinde ülkede neler olabileceğini endişe ve korkuyla izliyoruz. Bunların gayeleri iç ve dış unsurlar ile ülkeyi bölüp parçalamak. İnşallah çok daha iyi olacağına inanıyorum.  Bugün yaşadığımız ekonomik sorunlarında yaşanmayacağına inanıyorum. Bunlar bir sıkıştırma, ülkeyi başka bir biçimde sıkıştırmak için gayret edilen şeyler. İnşallah 24 Haziran’dan sonra yeni bir dönemin başlayacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile hızlı karar alabilen, sağlam bir yönetim modeliyle yolumuza devam edeceğiz.
""

Eskişehir Haber Ötesi: Ben şunu anladım konuştuğumuz süreç içinde: Eskişehir’in sokaklarının tozu sizin ayakkabınızın üstünden hiç silinmeyecek.

Mustafa Dündar Ünlü: Tabii canım devam ediyor, hep devam edecek. Doğrusu da bu zaten. Yapılması gereken de bu.

""

Eskişehir Haber Ötesi: Mavi Radyo ve Haber Ötesi olarak ‘Şehrin Nabzı’ programında evinizin bahçesinde bizi konuk ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok sıcak bir ortam. Bu eve, yuvaya herkes de alınmaz. Biz çok mutlu olduk.

Mustafa Dündar Ünlü: Ben de bana duygularımı aktarmak için verdiğiniz bu fırsata çok teşekkür ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.