Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 14°C
Paz 18°C
Pts 21°C
Sal 23°C

En Güzel Karne Hediyesi Sosyal Medyadan Geldi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de sokak hayvanları için sattıkları kitap ve oyuncaklarla gündem olan 4 ilkokul öğrencisine sosyal medyadan tam 1 ton mama yardımı yapıldı.  

Yaklaşık 2 yıldır yaz tatillerinde bir araya gelip oyun zamanlarından feragat ederek açtıkları stantta okudukları kitapları ve oyuncakları satışa çıkaran 9 yaşındaki Berk Karaçam, 10 yaşındaki Metehan Kıllı, 11 yaşındaki Başar Özgüven ve 10 yaşındaki Egemen Yıldıran, topladıkları paralar ile de sokak hayvanlarına mama satın alıyor. Hayvanlara eziyet ve şiddet gündemdeki yerini sürekli olarak korurken minik yüreklerin yaptığı bu davranış, sosyal medya üzerinde de duyulması ile binlerce kişi tarafından takdirle karşılanmıştı. Kendi emekleriyle biriktirdikleri paralarla sokak hayvanlarına mama alan ve onları elleriyle besleyen ufaklıklara büyük bir müjde ise yine sosyal medyadan geldi. Berk, Metehan, Başar ve Egemen’e 1 ton mama gönderildi.  

‘Sokak hayvanlarının süper kahramanları' diye adlandırdığı minikleri kendi sosyal medya hesaplarında da paylaşan ve onlara mama sponsorluğu yaparak destek veren Rabia Öztürk'e ulaşan bir hayvansever, gençlerin bu hareketine duyarsız kalmadı. 'dogatemalikadin' ve 'pambık piremses' isimli sosyal medya kullanıcısı Rabia Öztürk'e ulaşan mamaları gören çocuklar büyük sevinç ve heyecan yaşadı. Okulların sona ermesiyle en güzel karne hediyesini sosyal medya üzerinden aldıklarını ifade eden gençler, şimdi ise aç kalan bütün sokak hayvanlarına yetişmenin umudu ile yaşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.