Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Erden: Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Katı Tutumuna Devletimiz Acilen Dur Demelidir

Erden: Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Katı Tutumuna Devletimiz Acilen Dur Demelidir
19.06.2022
A+
A-

Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden açıklamalarda bulundu.

Çiftçimizin elektrik faturaları, ödeme zamanı ve miktarı olarak tahammül ve dayanma sınırlarını zorlamaya başladı.
Üreticilerimizin sulu tarım alanlarında kuyularını neredeyse nefes almadan çalıştırmaya başladığı şu günlerde gelmeye başlayan ve önümüzdeki günlerde gelecek yüksek miktarlı faturalar üreticilerimizi oldukça zorlamaktadır.
Tarımsal üretimde yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı sulamada kullanılan elektriğe gelen zamlar diğer girdi kalemlerini tartışmanın dışına itti.
Hangi tür ürün ekimi yapılırsa yapılsın sulu tarımda elektrik bedeli toplam giderin 1/3 seviyelerinde seyrederken, sulama enerji giderleri diğer girdilere eşitlendi ve yıllık toplam üretim giderinin yarısına çıktı. Bu şartlar altında önümüzdeki yıllarda sulu tarımdan kaçış kaçınılmaz olacaktır. Çiftçimiz bu şartlarda üretim için fedakârlıktan kaçmadan var gücüyle sahada üretmek için mücadele ederken elektrik dağıtım şirketlerinin özellikle uygulamış olduğu katı tutumuna Devletimiz dur demelidir.

Tarımsal abonelerin kullandığı Enerji bedellerinden aylık fatura bedeli uygulaması yerine Çiftçilerimizin mahsul satımında olmak üzere yılda 2 defa ödeme yapma imkânı sağlanması için Devletimizin acil olarak müdahale etmelidir.
Aylık fatura ödemesi yapan üreticilerimiz çoğu aylık geliri olmadığı İçin fatura bedellerini ödemek için yüksek faizli kredi kullanmakta yada zamansız bir şekilde hayvanlarını kestirmek zorunda kalmaktadır.
Elektrik dağıtım şirketlerinin bu olumsuz ve vurdum duymaz, sert yapısına çiftçimizin üretime devam edebilmesi adına devletimizden gerekli müdahale ve düzenlemelerin yapılması çiftçimizin beklentisidir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.