Site Rengi

DOLAR 32,3606
EURO 34,9791
ALTIN 2.321,68
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir ve Belarus Cumhuriyeti İşbirliği Kapıları Aralandı

Eskişehir ve Belarus Cumhuriyeti İşbirliği Kapıları Aralandı
27.05.2020
A+
A-

Eskişehir Sanayi Odası ile Belarus Cumhuriyeti (Beyaz Rusya) arasında yeni işbirliklerine ve yeni iş fırsatlarına kapı aralayacak ‘Kardeş Oda ve İşbirliği Anlaşması’ imzalandı.

Online olarak gerçekleştirilen ve bu anlamda örnek teşkil eden törene Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Belarus Cumhuriyeti Türk Büyükelçiliği, Minsk Ticaret ve Sanayi Odası ve Minsk Serbest Bölge Müdürlüğü üst düzey yöneticileri katıldı.

Yeni ortaklıklar oluşacak
İmza töreninde konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, taraflar arasında imzalanan bu anlaşmanın çok önemli ve benzersiz bir işbirliği modeli sunduğunu belirterek: “Belarus ile imzaladığımız bu anlaşma Eskişehirli ihracatçılarımız ve üreticilerimiz için önemli bir kapıyı aralayacak. Özellikle Belarus ile birlikte Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan ve Tacikistan pazarlarına ulaşmada hızlı yol alacağız. Bir an önce ekiplerimizi oluşturup çalışmalara başlayacağız. Bu iş birlikleri kapsamında meslek komiteleri çok önemli bir paya sahip olacak ve onları daha aktif hale getireceğiz. Özellikle KOBİ’lerimizin birbirlerini tanımlarını sağlayacağız. Bu sayede ticari ortaklık ve ortak girişimlerde bulunabilecek firmaları belirleyecek ve her iki taraftaki işletmelerin yararına olan diğer hizmet ve ortaklık çalışmalarını yürüteceğiz” dedi.

İmza törenin de konuşan Belarus Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Victor Rybak ise işbirliklerini güçlendirmek adına söz konusu projeyi desteklediklerini belirterek, “Eylül ayında İstanbul ya da Minsk’te gerçekleştireceğimiz geniş katılımlı işbirliği görüşmelerinde önemli bir mesafe alacağımıza inanıyoruz. Ayrıca Eskişehir’de üreten Albayrak Makinanın ülkemizdeki faaliyetleri birçok firmamıza öncü olmaktadır” diye konuştu.
Belarus Ticaret ve Sanayi Odası Minsk Şubesi Genel Müdürü Sergey Nabeshko ve Minsk Serbest Ekonomik Bölge (FEZ) Başkanı Dmitry Rudchenko da imza törenin de söz alarak iş birliğinin önemine vurgu yaparak teşekkür ettiler. İmzalanan bu anlaşmanın yeni işbirliklerine ve yeni iş fırsatlarına yol açacağını ve bu konuda hazır olduklarının altını çizdiler.

Telekonferans yöntemiyle yapılan imza törenine ESO Meclis Başkanı Süha Özbay, ESO Başkan Yardımcısı Sinan Özeçoğlu, ESO Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Albayrak, Belarus Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müşaviri Ruslan Kizelevich, BPS-Sberbank Ticaret Finansmanı Başkanı Olga Balan da katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.