Site Rengi

DOLAR 32,5528
EURO 34,8934
ALTIN 2.435,36
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Eskişehir’de Gözler Raylı Sistemlerdeki Bir Numarayı Arıyor

Eskişehir’de Gözler Raylı Sistemlerdeki Bir Numarayı Arıyor
13.05.2022
A+
A-

   Demiryolcuları, Eskişehirlilerin düşündüren ve düşündükçe üzen gidişat akıllarda hep şu var. Bu gidişat nereye varır. Bu kurumun sonu ne olur, çalışanların sonu ne olur, şehrin istikbali söz konusu değil mi?

      Eskişehir TÜRASAŞ (TÜLOMSAŞ) Bölge müdürlüğü fabrikasında yaşanan gelişmeler malumunuz 10 Mayıs tarihinde (ETO) fuar alanında Raylı Sistemler Endüstrisi Altyapı teknolojileri Zirve fuarı düzenlendi.

     

       Fuardaki stantlara baktığımızda ulusal ve uluslararası birçok firmanın stantlarını gördük canla başla ürün tanıtımı için gayret ettiklerine şahit olduk, içlerinde birçoğu genç olan 5-10 yıllık firmaların geldikleri noktalara şahit olduk, fakat Demiryolcuların içi buruktu, Demiryollarının beşiği Eskişehir’in ve tüm demiryolcularının gururu Eskişehir TÜRESAŞ’ın standını herkesin gözü aradı. Görememek Demiryolcuların yanında Eskişehirlileri de üzdü, burukluk yaşattı.

      Ayrıca şuan Eskişehir ESTRAM A.Ş.’nin tramvay alım ihalesi yapılmakta olup, ihaleye katılmak için 3’ü yerli 5’i yabancı olmak üzere 8 firma şartname hazırlamış olup, 1 Haziran’da yapılacak ihaleye hazırlık çalışmalarını yürütmektedir.

      Türkiye’nin en yetkin ve donanımla TÜRESAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nün bu ihaleyle ilgilenmemesi başta çalışanlar olmak üzere Eskişehir’de yaşayan insanlar merak etmekte olup, sivil toplum kuruluşlarından bu sorunun cevabını araştırmaktadırlar.

       Eskişehir’de 150 yıllık geçmişi olup ve de geleceğe dönük beklentisi ve iddiası olan bir şehir Demiryolunun, sanayinin tüm bileşenlerinin toplandığı ilimizdeki fuarda TÜRESAŞ’ınfabrikası (TÜLOMSAŞ) ın katılmamasının ve ESTRAM A.Ş’ninyapmış olduğu 15 tramvay ihalesine ilgilenmemesi ve de kendi bünyesindeki çalışanların yapabileceği işleri taşeron firmalara vermesi ve yeni teknolojik makinalar alınarak teknolojinin takip edilmemesinden dolayı,

        Çalışanlar, Eskişehir halkı ve sivil toplum kuruluşları endişe ve üzüntü ile takip etmekte ve özellikle bu fabrikayı yönetenlerden yürekleri serinletecek, endişeleri giderecek açıklama beklemektedirler.

         Yeterli derecede yetişkin personele sahip olan bu kurumun yönetiminin Demirspor yönetimi ile uğraşan, personele mevzuatı bahane ederek engeller üretmenin yerine çözüm arayan liyakatli mühendis ve işçileri ile çözüm üretileceği konusunda tüm camiaumut ve inancını korumaktadır.

                                                                                                              Ramazan UYSAL

                                                                                                          Demiryol İş Sendikası

                                                                                                         Eskişehir Şube Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.