Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 34,7818
ALTIN 2.434,64
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Eskişehir’de müslüman olan Nicolai ve Maria Arif Davud ve Meryem isimlerini aldılar

Eskişehir’de müslüman olan Nicolai ve Maria Arif Davud ve Meryem isimlerini aldılar
16.03.2024
A+
A-

Alman vatandaşı öğretmen Nicolai ve arkadaşı Maria, Eskişehir İl Müftülüğü’nde Müslüman olarak Arif Davud ve Meryem isimlerini aldılar.

Eskişehir’de İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde, Alman vatandaşı öğretmen Nicolai ve arkadaşı Maria İslam dinini kabul etti. Nicolai David Solbach ve Lisa Maria Wienhold, törende kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldular. Müslüman olduktan sonra Arif Davud ve Meryem isimlerini alan Alman vatandaşlarına İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından ihtida belgeleri teslim edildi.
İhtida merasiminde konuşan İl Müftüsü Gerek, Arif Davud ve Meryem’e İslam dinini seçmelerinden dolayı tebriklerini sundu. Gerek, “İslam dinini seçmek, Allah’ın bir lütfudur. Bu lütfu kendilerine bahşeden Allah’a hamdolsun. İnşallah bu kardeşlerimiz hayatlarını İslam üzere en güzel şekilde yaşarlar ve çevrelerine de örnek olurlar” dedi.

Arif Davud ve Meryem ise İslam dinini seçmelerinin nedenini, İslam dinin hak din olmasından dolayı kendilerine huzur ve mutluluk vermesi olduğunu söylediler. Davud ve Meryem, “Uzun süredir İslam dinini araştırıyorduk. Dini öğrendikçe bu dine olan sevgimiz ve ilgimiz arttı. Sonunda İslam dinini seçmeye karar verdik. Bu karardan dolayı çok mutluyuz” diye konuştular.
İhtida merasimi hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.