Site Rengi

DOLAR 32,3939
EURO 34,5782
ALTIN 2.384,96
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 17°C
Az Bulutlu
Eskişehir
17°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 13°C

Eskişehir’de Şanlıurfa Rüzgarı

15.08.2019
A+
A-

15 yıl önce Eskişehir'e gelerek yerleşen ve Eskişehirlilerin damağında Şanlıurfa lezzetine imza atan Aziz Karagöz ile samimi bir sohbet gerçekleştirdik. 
Mavi Radyo ve Haberötesi olarak Çiğerci Aziz Ustanın mekanında Aziz Karagöz ile geçmişten bugüne Şanlıurfa lezzetlerini konuştuk.
Aziz Karagöz, bize 15 yıllık Eskişehir deki Çiğerci Aziz Usta''yı şöyle anlattı.

"1978 Şanlıurfa doğumluyum. 9 kardeşiz. En küçüğüm 15 yıl önce Eskişehir'e gelerek profesyonel anlamda hizmet sektörüne girdim. Tepebaşı bölgesinde Ciğerci Aziz Usta olarak Şanlıurfa kültürünü hem görsel hem de ızgara ve kebap çeşitleri ile zengin mezeleri ilave olarak damak tadı yüksek olan Şanlıurfa Kültürünü Eskişehir halkına yaşatıyoruz. Şehrimizde ve Türkiye'nin her yerinden müşterilerimiz var. Eskişehir ve tüm Türkiye'nin her yanından bizi tercih edip gelen müşterilerimize çok teşekkür ediyorum. Yemek kültürü oldukça zengin olan Şanlıurfa ise, birbirinden leziz kebapları ile ünlüdür. Urfalılar asırlardan bu yana damak zevkinin en güzel örneklerini sergileyen, zengin çeşit yemeklerle beslenmesini bilmişlerdir. Ciğerci Aziz Usta'ya geldiğinizde kapıdan girerken, hemen Şanlıurfa'yı yaşamaya başlarsınız. Adeta kendinizi Urfa'da zannedersiniz. Görselik ve tarihi objelerle sizlere tarihi yaşatır. Yöresel tatlarımız olan künefe ve katmer ile soframızın yöresel tadıyla buluşursunuz. Bunun devamında yine yöresel içeceğimiz olan menengiç kahvesi dediğimiz yaban fıstığından olan damakta hoş bir tat bırakan içeceğimiz sizleri Urfa'ya götürür. Ciğerci Aziz Usta ilkelerinde müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Bu yüzden hijyen başta olmak üzere yöresel kebapları, tatları ve içecekleriyle sizi alır Şanlıurfa'ya götürür. Sevdiklerinizle, ailenizle hoş bir vakit geçireceğiniz canlı müzik eşliğinde otantik bir restorandır. Güler yüz ve hızlı servisi ile hizmet etmekteyiz. Bazen Şanlıurfa'dan özel olarak getirilen Şanlıurfa Sıra Gecesi ekibi ile özel program yapıyoruz. TV'de canlı yayın olarak da sunuyoruz. Ciğerci Aziz Usta 7'den 70'e kadar herkese hitap eden, sıcak ve samimi ortamda hizmet vermektedir".
Tabii ki Çiğerci Aziz Usta'ya uğrayıp da lezzetlerden tatmamak olur mu dedik. Tek tek Şanlıurfa lezzetlerini zaten biliyorduk ama bir kez daha tatma imkanı bulduk. Sizi ağırladıkları için Aziz Karagöz ve İşletme Müdürü Sevgi Doğan'a teşekkür ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.