Site Rengi

DOLAR 32,5336
EURO 34,8732
ALTIN 2.442,95
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Eskişehir’deki YKS maratonunda ilginçlikler

Eskişehir’deki YKS maratonunda ilginçlikler
17.06.2023
A+
A-

Eskişehir’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek bazı öğrencilerin sınava saniyeler kala telaşlar ve koşuşturmaları göze çarparken, kimi adayların eşyalarını emanet edecek kimseleri olmadığı için ağaç dibine istiflediği, bazılarının ise ‘acele et’ uyarısına rağmen rahat ve yavaş tavırları dikkat çekti.

Üç oturumdan oluşan YKS’nin 1’inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün saat 10.15 itibariyle başladı. İlk oturumda adaylar iyi bir lisans ya da ön lisans eğitimi için 120 soruyu 165 dakikada yanıtlamaya çalışacak. Ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir’de öğrenciler zorlu sınavda ter dökmek için belirtilen okullara başlama saatinden önce gelerek belgeleriyle birlikte binaya giriş yaptılar. Çoğu öğrenci sorunsuz bir şekilde giriş yapsa da bazı adaylar birtakım aksaklıklar yaşadı. Osmangazi Üniversitesi’nde kaydedilen görüntülerde sınava dakikalar kala eşyalarını teslim edeceği yakının zamanında gelemeyen bir aday, sınav stresinin de etkisiyle ağlamaya başladı. Çevredeki vatandaşların telkin ettiği öğrenci, yakını geldiğinde eşyalarını vererek sınava girdi.

Eşyalarını ağaç dibine istif yapıp sınava girdiler

Bazı öğrenciler sınava girecekleri bina yerine farklı bir noktaya gittiği fark edince doğru yeri bulmak için koşuşturduğu görüldü. Adaylardan bir kısmı sınava yine az bir süre kala TYT’ye girecekleri alana geldiklerinde eşyalarını koyacak yer aradı. Çanta cep telefonu gibi kişisel eşyalarını emanet edecek yer bulamayanlar, görevlilere bilgi verdikten sonra eşyalarını ağaç dibine istif yapıp sınava girdiler.

 

Yavaş ve rahat tavırları vatandaşların dikkatini çekti

Bir öğrencinin ise sınava sadece birkaç saniye kala yavaş ve rahat tavırları vatandaşların dikkatini çekti. Görevlilerin ‘acele et’ uyarılarını dinlemeyen ve yavaş adımlarla binaya ilerleyen öğrenciye vatandaşlar tepki gösterdi. Çocuğu sınava giriş yapamadığını zanneden bir veli ise adeta bayılma noktasına geldi. “1 senedir bu sınava hazırlanıyordu” diyen baba, çocuğunun sorunsuz bir şekilde girdiğini duyunca rahatladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.