Site Rengi

DOLAR 32,3582
EURO 34,9598
ALTIN 2.324,80
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehirli Uzlaştırmacılar Eğitimlerini Tamamladı

Eskişehirli Uzlaştırmacılar Eğitimlerini Tamamladı
17.05.2022
A+
A-

Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği tarafından organize edilen Uzlaştırmacı Yenileme Eğitimleri Marmara Enstitiüsü ve İstanbul Gedik Üniversitesi işbirliğinde 14-15-16 Mayıs 2022 tarihlerinde tamamlandı. Uzlaştırmacılar Derneği tarafından düzenlenen yenileme eğitimine sicile kayıtlı 90 Uzlaştırmacı katıldı.

Yönetmelik gereği uzlaştırmacıların almak zorunda oldukları Yenileme Eğitimlerini Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilaver Nişancı ile Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erhan Eroğlu verdi.Eğitimde Uzlaştırma hükümlerinde ve Ceza Kanunlarında yapılan değişikliklikler, yargıtay kararları ve uzlaştırma teklif formundan uzlaştıma raporuna kadar geçen süreçte yapılan çalışmalar ayrıntılı olarak ele alındı. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Eroğlu’da uzlaştıma ve iletişim üzerine açıklamalarda bulundu.İletişimin uzlaştırmada ve diğer yaşamın her alanında önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu,iletişim kazalarına ait değerlendirmeler yaptı, iletişimin önemli kurallarını paylaştı.

Üç grup halinde verilen yenileme eğitimlerinin son dersinde ise uzlaştırmacılar tarafından örnekleme yapıldı. Daha önceden belirlenen senaryo üzerine bazı uzlaştırmacılar Şüpheli-Sanık, Müşteki-Mağdur rolünü oynadılar. Üç gün süren eğitimlerin çok verimli geçtiğinin altını çizen Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği Başkanı Muharrem Akaydın, yaptıkları görevle toplumsal barışa hizmet ettiklerini bu nedenle başta yenileme eğitimini veren hocalarımız olmak üzere katılımcılara teşekkür etti.
Adalet Bakanlığı tarafından yenileme eğitimine katılan uzlaştımacılara katılım belgesi verilecek. Eğitime katılmayan uzlaştırmacılar ise uzlaştımacı hakkını kaybedeceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.