Site Rengi

DOLAR 32,5709
EURO 34,9658
ALTIN 2.445,80
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

ESMİAD Başkanı Seyhan’dan İhracatın Arttığı Açıklamalarına Küçük İşletmeler Tarafından Yaklaşım

ESMİAD Başkanı Seyhan’dan İhracatın Arttığı Açıklamalarına Küçük İşletmeler Tarafından Yaklaşım
04.06.2020
A+
A-

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği (ESMİAD) Başkanı Şamil Seyhan, son günlerde ekonomi, ticaret ve sanayi odaklı topluluklardan ‘şehirde ihracatın arttığına yönelik’ açıklamaları baz alarak, küçük işletmelerin yaşadığı kargolama sorununa dikkat çekti.

ESMİAD Başkanı Seyhan açıklamasında şu konulara değindi: “Son günlerde şehrimizde ihracatın arttığına yönelik açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Lakin daha önceki basın açıklamalarımızda da bahsettiğimiz gibi gözden kaçırılan bir gerçek var. O da kargo şirketlerinde yoğunluktan kaynaklı yaşanan sorunlardır. Tabii ki yüksek hacimde ihracat yapan firmaların sevkiyatında sorunlar yaşanmamaktadır. Ama parsiyel ihracat yapan ve gönderilerini gümrüklere ve yurtdışı sevkiyat firmalarına ulaştırmaya çalışan küçük işletmeler için kargo şirketleri yetersiz ve çapsız kalmaktadır. Hatta kaybolan kargoların sayısı gün geçtikçe artmakta ihracatçıya ecel terleri döktürmektedir. Zamanında teslim edilemeyen ürünler vatandaşı mağdur ettiği kadar, kargo şirketleri ile çalışan üreticileri de zora sokmaktadır. Daha önce de belirttik. Tekrar etmekte fayda görüyorum. Tedarikçi durumunda olan ihracatçılar, üreticiler, sanayicileri ve kobiler, müşterileri ile yaptıkları sözleşmelerde kapı teslimi ile anlaşmakta ve söz verdiği günde malını teslim edememektedir. Bu sebeple işletmelerin değerlendirilmesinde temel ölçülerden biri olan OEE (Overall Equipment Effectiveness) yani Genel Ekipman Etkinliği %100 olması gerekirken makine duruş süreleri ile bu yüzdenin çok altında kalmakta ve üretimi etkilemektedir. Zaten sayısı az olan kargo şirketlerinin acilen önlem alması gerekmektedir.  Şube ve acentelerine gereken yatırımları arttırmalıdır. Değilse ilerleyen zamanda birçok tedarikçinin canı yanmaya devam edeceğine hiç şüphemiz yok.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.