Site Rengi

DOLAR 32,3503
EURO 34,6827
ALTIN 2.393,77
BIST 10.160,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Esnafa 73 Milyon TL Kredi!

15.08.2019
A+
A-

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Suat Er, Haber Ötesi'ne yaptığı 2018 yılı değerlendirmesinde, 1 yıl içerisinde esnafa 73 milyon TL kredi dağıtıldığını söyledi. Dağıtılan paranın tüm esnafa hayırlı olmasını temenni eden Er, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"2018 yılını acısıyla tatlısıyla geride bırakmış bulunuyoruz. Son 1 hafta kala 2019 yılının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Buradaki esnafın adına dağıtılan krediler 2018 yılında 73 milyon gibi bir rakamla 2018 yılını kapatıyoruz ve bu 73 milyon şehrimizdeki esnafımıza dağıtıldı. Bir yıl içerisinde 2018 yılında dağıtılan para inşallah hayırlı yerlere gitmiştir ve temennimiz odur ki bu parayı dağıtmak değil dönüşü güzel olsun inşallah. Diğer bankaların kapısından geçemeyen esnaf sadece tutacak bir dalı esnaf kredi kefalet kooperatiflerinde buluyor.  Esnafın bunu da çok iyi değerlendirmeleri lazım ki sadece almakla kalmayıp, 6 ayda bir 6 ayda bir taksitle yüzde 5 faizle düzenli bir ödeme gerçekleştirmesi gerekiyor. Esnaf eğer bunu da ödeyemiyorsa, ben bir şey söylemek istemiyorum artık."

Esnafa Uyarı!

Kredinin temerrüde düştüğü zaman yüzde 25 temerrüt faizi işlediğini, almış olduğu kredinin ise sadece yüzde 5 oranında faizi olduğunu vurgulayan Er,  "Biz bunu hep söylüyoruz esnafımıza. Sakın temerrütte düşmeyin, avukata düşmeyin, icraya düşmeyin diye hep söylüyoruz. Ama bizim esnaflarımız benim gördüğüm kadarıyla esnaf kredi kefalet kooperatifi nasıl olsa idare eder yönüne gidiyorlar gibi düşünüyorlar. Burada yanlış yapıyorlar. Neden derseniz, caydırıcı olsun diye temerrüt faizi yüksek tutuluyor.  Gününde ödesin kırmızı kalem yemesin sicili bozulmasın diye esnaflara biz dilimizin döndüğü kadar anlatıyoruz ama esnaflarımız bizim bizden aldıkları kredilerden ziyade diğer borçlulara daha çok fazla bir önem veriyorlar ki yani bu kapı bir seferlik değil esnaf adına bir sefere mahsus değil. Bu kapı hep açık kalması lazım esnafa." dedi.

"Ödenmeyen Kredi Bize Zarar Verir"

"Esnafın sicili bozulmaması lazım, temerrüde düşmemesi lazım bunun için de dilimizin döndüğü kadar anlatıyoruz" diyen Suat Er, "3 yıl 5 yıl sonra bir daha da bana lazım olmaz esnaf kredi kefalet kooperatifi demesinler. Bize de zarar verirler. Ödenmeyen krediler burada yöneticiler olarak bizlere de zarar verirler. Neden derseniz, kooperatifimiz tamam güçlü bir kopartıp Türkiye genelinde sayılı kooperatifler arasında ama dönmeyen krediler bize de yansıyor. Bizim de takibimiz yükseliyor. Biz de plasman sıkıntısı çekiyoruz. Dağıttığımız parayı toplayamadığımız için alamadığınız için biz de sıkıntıya düşüyoruz. Ne kendilerine ne de bize yaşatsınlar bu sıkıntıyı. " dedi.

"Böyle Bir Kredi Dünyada Yok"

Suat Er açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Biz isteriz ki, yüz milyonlar dağıtalım bu esnafa. Böyle bir kredi dünyada yok. Dünyada eşi benzeri yok. Öncelikle hükümetimize teşekkür ederim. Esnafımız bunun değerini kıymetini iyi bilmesi lazım ki 200 bin TL'ye kadar alınan bir kredi az bir rakam değil. Herkes, yani esnaf rafına mal koyabiliyor. Şoför esnafı kamyonunu,  taksisini ne bileyim minibüsünü değiştirebiliyor. Herkese faydalı bir kredi. Buna da esnaf da taşın altına birazcık elini koyup ona önem vermesi lazım. Bu kredilerin geri dönüşümü iyi bir şekilde sağlamamız için."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.