Site Rengi

DOLAR 32,3582
EURO 34,9598
ALTIN 2.324,80
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

ESOGÜ ile EnergyHUB Arasında İşbirliği: Enerjide Akıllı Sistemler Geliştirilecek

ESOGÜ ile EnergyHUB Arasında İşbirliği: Enerjide Akıllı Sistemler Geliştirilecek
19.08.2021
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü ile EnergyHUB Ar-Ge ve Teknoloji Sistemleri Anonim Şirketi arasında “Enerji Dağıtım Sektöründe yapay zeka destekli akıllı sistemler geliştirilmesi” amaçlı işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile araştırmalar yapılıp uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını sağlamaya yönelik olarak Ar-Ge kapsamına giren konularda ESOGÜ ile EnergyHUB arasında yapılacak/yapılabilecek iş birliğinin genel çerçevesi belirlendi.

EnergyHUB enerji sektöründeki bağımsız sermayeli ilk kuluçka merkezi konumunda olup sektör özelinde teknoloji odaklı Ar-Ge projelerine, start-up’lara, orta ve ileri düzey girişimlere yatırım yapmaktadır. ESOGÜ’de de sektör iş birliği ile yürütülen ve sunulan Ulusal fon ve AB Destekli projelerde enerji dağıtım sistemlerin veri odaklı izlenmesi, kontrolü vb. konularda Ar-Ge çalışmaları yürütülmektedir. ESOGÜ ile EnergyHUB arasında yapılan iş birliği çerçevesinde enerji sektörünün geleceğini şekillendirecek ürün odaklı yapay zeka destekli Ar-Ge projeleri oluşturulması planlanmaktadır.

İş birliğine ilişkin yapılan açıklamada dijital dönüşüm çalışmaları ile beraber yapay zekanın tüm sektörlerde olduğu gibi enerji dağıtım sistemleri alanında da önemli gelişmelere yol açtığı belirtilerek bu iş birliği kapsamında kurumların mevcut birikimleri ile enerji dağıtım sistemleri alanında ülkemizdeki paydaşların ihtiyaç duyduğu sistemlerin geliştirilmesine destek olunmasının amaçlandığı ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.