Site Rengi

DOLAR 32,3800
EURO 34,6785
ALTIN 2.402,78
BIST 10.051,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 17°C
Az Bulutlu
Eskişehir
17°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 13°C

ESOGÜ ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolleri İmzalandı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü arasında, “Gebeliğe Hazırlık ve İnfertilite Okulu” ve “Menopoz Okulu” projelerine ilişkin işbirliği protokolleri imzalandı. 
ESOGÜ Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen protokollere ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir İl Sağlık Müdürü İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge imza attı. Törende ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici ve ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yücel de hazır bulundu. 
İmza töreninde konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Gebeliğe Hazırlık ve İnfertilite Okulu protokolünün amacının, kurumlar arasında işbirliği sağlayarak gebe kalmaya hazırlanan kadınların ya da infertilite (kısırlık) tanısı alan çiftlerden kadınların gebe kalmaya engel olan risk faktörlerinin değerlendirilerek ortadan kaldırılması ve benzer hastalıkların engellenmesi için birlikte çalışılması olduğunu söyledi. Menopoz Okulu projesinin amacının ise kadınlarımızın menopoz öncesi ve sonrası problemlerinin çözülmesi için iki kurum arasında işbirliği yapılması olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen,
protokollerin kadınlarımıza, her iki kuruma, Eskişehir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

""

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, protokollerle her iki kurumun halka yönelik projelerinin ortaya konmasının amaçlandığını kaydetti. Gebeliğe Hazırlık ve İnfertilite Okulu projesi ile daha sağlıklı gelecek nesiller için hem gebelik öncesi hem de sonrasında kadınlara psikolojik ve diğer açılardan yardımcı olmanın amaçlandığını belirten Doç. Dr. Uğur Bilge, Menopoz Okulu projesi ile de kadınlarımıza hizmet verileceğini ifade etti. Protokollerin Eskişehir’in bir proje şehri olması noktasında da önem taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ve ESOGÜ arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.