Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

ESTÜ Genç Pazar örnek sistemi ile öğrencilere burs veriyor

ESTÜ Genç Pazar örnek sistemi ile öğrencilere burs veriyor
06.10.2023
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ), faaliyet gösteren ESTÜ Genç Pazar, ikinci el veya kullanılmayan eşyaları satarak elde ettikleri gelirle ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlıyor.
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde, 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi’nin başlamasıyla üniversiteye yeni gelen öğrenciler için düzenlediği Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliği kapsamında birçok kulüp ve proje ekibi stantları ile öğrencilere bilgi veriyor. O ekiplerden biri de ESTÜ Genç Pazar. Anadolu Üniversitesi’nde 1998 yılında Genç Pazar adıyla oluşturulan topluluk, ESTÜ’nün kurulmasıyla ESTÜ Genç Pazar ismini aldı. Gönüllülük esasıyla faaliyet gösteren ESTÜ Genç Pazar, ikinci el kullanılmayan, artık ihtiyaç duyulmayan, gözden çıkarılan ya da alıp da hiç değerlendirilmeyen eşyaları uygun fiyatlarla satarak ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriliyor. 25 yıldır faaliyet gösteren topluluk geçtiğimiz yıl 24 öğrenciye burs verildi.

“Zevkle alıyorlar”
Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi’nde öğretim görevlisi ve aynı zaman da ESTÜ Genç Pazar’da görevli olan Prof. Dr. Berna Yazıcı, “ESTÜ Genç Pazar’lı 4 hocamız çalışıyor. Aynı zamanda diğer bütün fakültelerden, birimlerden de burada gönüllü olarak çalışan hocalarımız var. 1998 yılında Anadolu Üniversitesi’nde Genç Pazar adı altında kuruldu üniversitemizin bölünmesinden sonra ESTÜ Genç Pazar aynı oluşumla devam etti. Gönüllü kadın hocaların her birimden temsiliyetiyle görev yapıyor. Biz burada ikinci el kullanılmayan artık ihtiyaç duymadığımız eşyalarımızı gözden çıkardığımız eşyaları ya da alıp da hiç değerlendirmediğimiz eşyalarımıza, giysi olsun, mutfak eşyası olsun, her türlü ev eşyamızı burada çok uygun fiyatlara öğrenci arkadaşlarımıza ya da gelen personele satıyoruz. Ve elde ettiğimiz gelirlerle öğrencilere burs sağlıyoruz. Zevkle alıyorlar örneğin Moda Tasarım bölümünden öğrenciler çok değişik, eski klasik giysiler buluyorlar.

Bizim festivallerimiz oluyor değişik zamanlarda biliyorsunuz şehirde de oluyor bu festivaller. Yürüyüşler oluyor, öğrenci yürüyüşleri oluyor. Oralarda da her zaman buradan aldıklarını çok güzel bir şekilde değerlendiriyorlar. Daha sonra alacak öğrencilere de örnek oluyorlar. Her sene birimlerin yöneticileri durumu kötü olan öğrencileri yönlendiriyorlar ve onlardan ikişer tanesini seçerek birimler bazında. Onları listemize alıyoruz. Geçen sene 24 öğrenciye burs verdik. Her ay belli bir miktar para hesaplarına gönderilmek suretiyle” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.