Site Rengi

DOLAR 32,6924
EURO 34,8957
ALTIN 2.508,72
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

ETO’dan Sri Lanka ile Ticaret Adımı

ETO’dan Sri Lanka ile Ticaret Adımı
09.10.2020
A+
A-

ETO Başkanı Güler ve Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Hassen’in bir araya geldiği toplantıda karşılıklı ticareti geliştirmek için atılacak adımlar görüşüldü.

Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, Ticaret Müsteşarı Yoshitha Jayasuriya ile birlikte Eskişehir Ticaret Odası’na konuk oldu. 9 Ekim Cuma günü, ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Demir’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için atılacak adımlar masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, oda olarak Sri Lanka ile ilk teması gerçekleştirdiklerini belirterek, bu görüşmeyi Eskişehir ve Sri Lanka arasındaki ticari bağların gelişmesi için atılan adım olarak gördüklerini dile getirdi.

İhracatı geliştirmek için temaslar gerçekleştiriyoruz

Eskişehir’in ileri teknoloji üreten bir şehir olduğunu belirten Güler, küresel ölçekteki firmaların Sri Lanka’daki şirketlerle kolaylıkla iş yapabileceğinin altını çizdi. Eskişehir Ticaret Odası’nın 23 ülkenin ticaret ve sanayi odasıyla ile işbirliği içinde olduğunu ve İtalya, Fransa, Macaristan ile de vize kolaylığı anlaşması bulunduğunu belirten Güler, ETO’nun Eskişehirli iş camiası ile Sri Lanka’daki iş insanlarının bir araya getirilmesine öncülük edebileceğini dile getirdi. Her iki tarafın da kazanacağı bir ticaret köprüsü inşa etmenin mümkün olduğunu belirten Güler, karşılıklı ticareti geliştirmek için Eskişehirli iş insanlarının hazır olduğunu söyledi.

Kültürel benzerliğimizi fırsata çevirebiliriz

Toplantıda konuşan Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen ise, iki ülkenin kültürlerinin benzer olduğunu belirterek, bu benzerliğin fırsata çevrilebileceğini söyledi. Türkiye ve Sri Lanka arasındaki ticari hacmin az olmasının iki ülkenin birbirini tanımamasından kaynakladığını belirten Hassen, bu amaçla büyükelçilik olarak şehirleri ve odaları ziyaret ettiklerini, iş ortaklığı için zemin oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Sri Lanka ekonomisinin ağırlıklı olarak tarıma dayalı olduğunu belirten Hassen, Eskişehir’in öncü olduğu birçok sektörde işbirliği yapılabileceğine dikkat çekti.

İş insanlarımız arasındaki bağı güçlendirebiliriz

Eskişehir Ticaret Odası’nın ticaret anlaşmaları ve uluslararası temaslarına da vurgu yapan Hassen, Sri Lanka Ulusal Ticaret Odası ile de işbirliği anlaşması yapılabileceğini dile getirdi. Birbirini tanımak ve iş potansiyelini görmek amacıyla online olarak da iş camiasının bir araya getirilebileceğini belirten Hassen, Eskişehir ve Sri Lanka arasındaki bağı güçlendirmeyearacılık etmekten mutluluk duyacağını dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.