Site Rengi

DOLAR 32,4937
EURO 34,7859
ALTIN 2.441,89
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

Geri dönüşüm malzemelerinden defile

Geri dönüşüm malzemelerinden defile
20.06.2023
A+
A-

Anaçağ Anaokulu, tüm yaş gruplarından öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları tasarımlarla defile düzenledi.
Peçeteler, kartonlar, plastik malzemeler ve poşetler, öğrencilerin üzerindeki aksesuarlara ve giysilere dönüştü. ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’ bilincini erken yaşlarda öğreterek sürdürülebilir topluluklara örnek olunması hedeflendi. Geri Dönüşüm defilesiyle ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’ hedefi destekledi. Geri Dönüşüm Defilesi, Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden olan ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’e de katkı sağladı. Katı atık üretiminin önemli ölçüde azaltılmasını hedefleyen defilede, ‘önleme, azaltma, geri dönüşüm ve tekrar kullanma’ ilkeleri desteklendi.
Defile, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmayı, toplum bilincini olumlu yönde etkilemeyi ve geri dönüşümün önemini vurgularken, kullanılmış malzemeleri dönüştüren öğrenciler atıkların çöp olmadığını ve farklı şekillerde kullanılabileceği fark etti.

Yapılan projeler BM’2030 hedeflerine uygun olarak hazırlanıyor
Anaçağ Anaokulları Kurucusu Serkan Can Zengin, Anaçağ Anaokullarında yapılan etkinliklerin Birleşmiş Milletler’in belirlemiş olduğu 17 maddelik 2030 hedeflerine uygun yapıldığını ve öğrencilere bu bilincin ufak yaştan itibaren öğretilmesi gerektiğini belirtti. Zengin, öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları tasarımlarla başarılarını da sergileme fırsatı bulduklarını belirtirken, geri dönüşüm, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik konularının önemine de değindi. Bu şekilde toplumda farkındalık kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.