Site Rengi

DOLAR 32,7525
EURO 35,0851
ALTIN 2.450,67
BIST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 28°C
Açık
Eskişehir
28°C
Açık
Paz 29°C
Pts 31°C
Sal 34°C
Çar 32°C

GÜLER: “YENİ VERGİLER TÜCCAR VE SANAYİCİYİ DAHA ZOR DURUMA DÜŞÜRÜR

GÜLER: “YENİ VERGİLER TÜCCAR VE SANAYİCİYİ DAHA ZOR DURUMA DÜŞÜRÜR
26.06.2024
A+
A-

Haziran Meclis Toplantısında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, uygulamaya konulması planlanan yeni vergilerin tüccar ve sanayici zor duruma düşüreceğini belirterek, her köşe başında bulunan zincir marketlere sınırlama getirilmezse küçük esnaf diye bir şey kalmayacağını dile getirdi.

Eskişehir Ticaret Odası’nın Haziran olağan meclis toplantısı Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşmasıyla başlayan ve gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, oda olarak Haziran ayında da üyelerin taleplerini ve sorunlarını dile getirmek için çalıştıklarını belirterek, bu yönde çalışmalar gerçekleştiren organ üyelerine teşekkür etti.

Eskişehir’in tüccar ve esnafının mağdur edilmesine karşıyız

Haziran ayında Odunpazarı’nda gerçekleştirilen sözde yöresel ürünler festivalinin tüccar ve esnafı mağdur ettiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, oda olarak festivalin iptal edilmesi için tüm ilgili kurumlarla temasa geçtiklerini ancak festivalin iptal edilmediğini kaydetti. Eskişehirspor için yardım kampanyası düzenlemesine değil şehir dışından gelip de Eskişehir tüccar ve esnafının mağdur edilmesine karşı olduklarını belirten Güler, Eskişehir tüccar ve esnafının da dahil olduğu bir festival veya etkinlik gerçekleştirilebileceğini ancak şehir dışından gelen firmalarla bu etkinliğin yapılmasının tercih edildiğini kaydetti.

Planlanan yeni vergiler işletmeleri zorlar

Gündemde olan yeni vergi paketi hakkında da değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, ekonomideki tablonun farkında olduklarını belirterek, ancak tüm faturanın tüccara,

esnafa ve sanayiciye kesilmesinin durumu daha da kötüleştireceğini kaydetti. İşletmelerin önce pandemi ardından da yüksek enflasyonun etkisiyle mücadele ettiğini, finansmana ulaşmakta güçlük çektiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, uygulamaya konulması planlanan ek vergilerin tüccar ve sanayiciyi daha zor duruma düşüreceğini dile getirdi. İnşaat sektöründe daralma yaşandığını, sanayicinin rekabet gücünün azaldığını belirten Güler, yeni planlanan vergilerin ise işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştıracağını söyledi. Güler, yeni vergi paketi meclise henüz gelmeden ETO’nun taslağa dair görüşlerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere ilgili bakanlıklara dosya olarak ilettiğini belirten Güler, taslakta değiştirilmesi gereken maddelerle ilgili talepleri dile getirdiklerini söyledi.

 

Her ürünü satan zincir marketlere sınırlama getirilmeli

 

Tüccar ve esnafı çok yakından ilgilendiren bir diğer sorunun ise zincir marketlere sınırlama getirilmemesi olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, her köşe başında bulunan ve sayısı artmaya devam eden zincir marketlerin mobilyadan elektronik eşyaya, kurbandan hırdavata her türlü satışı yaptığı için esnaf ve tüccarın iş yapamaz hale geldiğini söyledi. Zincir marketlere sınırlama, şehir merkezi dışında bulunma mecburiyeti, metrekare hesabına göre satış vb. gibi zorunluluklar getirilmezse ortada küçük esnaf diye bir şey kalmayacağını belirten Güler, bu sorunun çözümü için Türkiye’deki tüm odaların ve esnaf odaları birliklerinin ortak hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Kredi kartlarına getirilen sınırlama dolayısıyla vatandaşların ihtiyaçlarını alma imkanının kalmadığının altını çizen ETO Başkanı Metin Güler, iç piyasanın daha da daralmasından endişe ettiklerini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.