Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Koltuklarınıza sıkı sıkı tutunun……….

12.08.2023
A+
A-

Roma Antikitesinde İmparator Augustus tarafından ilk başlarda yüksek rütbeli subayların ve konsüllerin korunması amaçlı “Preator”lardan oluşturulan Pretoryen Muhafızlar, yönetimin kutsal alanı olarak belirlenen ve hiç kimsenin silahı ile giremediği yerlere silahlarıyla girme yetkisi almaları üzerine Roma imparatorlarını koruma görevini üstlenen özel muhafız birliklerine dönüşürler.Roma Antikitesi ile kıyaslanamaz ise de Eskişehir Antikiteside!!!!!!!!! ciddiye alınacak kadar sayıda kişinin eleştirilemez,tartışılamaz ve yarı-Tanrı olarak gördüğü Yılmaz Büyükerşen tarafından yönetiliyor.Yönetim anlayışı büyük ölçüde modern pretoryanizm olmasına rağmen Eskişehir Antikitesinin imparatoru Yılmaz Hocamında “Preator” muhafızları var.

Ahmet İnsel Hocaya göre “Modern pretoryanizm”siyasal alan ile iktisadi alan arasındaki ilişkileri dikkate alır. Ayrıca bir zümre, dayanışmasını statü ve iktisadi çıkarların korunması ve güçlendirilmesi yönünde işletir.”Meali “Siyaset ve para iç içedir.Belirli bir kesim statülerini ve para-pul çıkarlarını korumak için birbirleri ile dayanışma içerisindedir.

25 Yıldır Büyükşehir Belediyesi’ni ve diğer Belediyeleri yöneten egemen sınıfa ait siyasiler,adına basın denilen BRAVDA,Belediyelere iş yapan müteahhitler ve bürokratlardan müteşekkil seçkinler; Yönetim üzerinde sahip oldukları siyasi ve ekonomik nüfuzu kaybetmek istemiyorlar.

Yarı-Tanrı ölümsüz Yılmaz Hocanın “Pretoryen Muhafızları” için son derece önemli olan yönetime katılma ve yönetme hakkı sadece kendi sınıflarına münhasıran tanınan bir ayrıcalık ve mutlaka tekellerinde kalması gerekiyor.

Bu motivasyon ile CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü hanımefendi “Eskişehir’in hocamıza vefasını ödeyeceğini”söylemiş.

Son derece haklı.Eskişehirde ki plep ve selfler yani halk yığınları Yılmaz Hoca gibi ölümsüz tarafından 25 yıldır yönetildiği için vefasını elbet ödemek zorunda…..

Yılmaz Hocanın “Vefa tahsilatcısı”olarak atadığı Jale Hanım Roma döneminin “Princeps” ilk yurttaşları gibi Eskişehirin gerçek yurttaşı veya “Primus İnter Pares”yani eşitler arasında birincilerden.

Varlıklı bir aile ile çok varlıklı bir eşe sahip Jale Hanımın eşiti varlıklı Nuray Akçasoy.

Halkçı ve sosyal demokrat CHP’nin varlıklı elitleri….

Hanımefendinin Wikipedia’da mesleği “Siyasetçi”yazıyor.Siyasetin profesyonel meslek olarak kabul gördüğü bizden başka bir ülke yoktur.Akademik kariyer yapmış fakat bir iş yaşantısı olmamış.Ekmek için hiç alın teri dökmemis.Tek iş yaşantısı olarak 2009-2013 yılları arasında “Büyükşehir Belediyesinde Daire Başkanlığı yaptığı görünüyor ancak memur olmayan bir kişinin kamuda resmi görev alması mümkün değil.O halde Jale Hanım gayrı resmi “Daire Başkanlığı” yapmış…Gayrı resmi kısa dönemli iş yaşantısına ayrıcalık tanınarak en tepe tarafından tepeye yapılmış. Hanımefendi ezeli ve ebedi Başkanımızın tensipleri ile1999 yılından bugüne Meclis üyeliği,falan filan,Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı en sonda milletvekili yapılmış.

Jale Hanımın kendileri elde ettiği bütün statüleri ölümsüz yarı-Tanrı Yılmaz Hocamıza borçlu olduğundan dolayı istediği kadar vefa duyabilir.

Ahmet Ataç ve Yılmaz Büyükerşen 25 yıldır iktidarlar.Değişim isteyen Kazım Kurt 20 senedir Meclis üyesi,milletvekili ve Belediye Başkanı.25 yıldır meclis üyeliği yapanlara bakın.Çoğu kendi sınıflarından siyasi ve ekonomik nüfuz sahibi kişiler.Belediyelerde iyi yerlerde istihdam ettikleri yine kendi sınıflarından eş,dost,akraba,dünürler ve çocukları.

CHP’nin gariban tabanına da onların beğenmediği beden işciliği…..

Belediyeler topluma en yakın yönetim birimi olduğundan canlı varlık gibi 365 gün 24 saat faal olmak zorundadır.365 günü geçiyorum Yılmaz Hocanın 5.döneminin başladığı 2019 yılı 1 Nisan tarihinden bugüne Yılmaz Hoca kaç gün izin kullandı ve kullanmadığı günlerde makamına kaç gün uğradı.Denilebilir ki her işi Başkan mı yapıyor.

Türk yerel yönetim sisteminde Belediye Başkanı tek ve mutlak güçtür.Belediye Başkanlığı yapan dostumun dediği “Bir Belediye,Başkanı kadar Belediyedir.Başkanın varlığını hissetmeyen Belediyenin çarkını hiç kimse döndüremez”

Yılmaz Hoca aday olsa ve seçilse dahi Belediyeyi tam zamanlı yönetemeyeceği ,onun yerine Belediye’yi atanmış Hakan Bayındır,Oğuzhan Özen,Ayşe Ünlüce ve Deniz Kaplan’ın yönetmeye devam edeceği aşikar.Belediyeyi bürokratlar yönetecekse hiç seçim yapmaya gerek yok o zaman..

Ayrıca onların yönettiği Büyükşehir Belediyesinin ve Eskişehir’in halide ortada.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.