Site Rengi

DOLAR 32,4237
EURO 34,4712
ALTIN 2.489,78
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 29°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 18°C
Cum 13°C

Harekâtın Yankıları |Liderlerden Mesajlar|

Harekâtın Yankıları |Liderlerden Mesajlar|
09.10.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlattığını bildirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik Barış Pınarı Harekâtı, Türkiye ve dünyada ânında yankı buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ‘Barış Pınarı Harekatı ile ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz’
“Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı’nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız. Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye ile birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

TBMM Başkanı Şentop: ‘Türkiye’nin hedefi terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek’
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Barış Pınarı Harekatı’nın başladığını belirterek, “Türkiye’nin hedefi terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek.” dedi. Şentop, Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin paylaşımında: “Barış Pınarı Harekatı başladı. Türkiye’nin hedefi terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek. Cenab-ı Hak Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

Oktay: ‘Harekât, Suriyelilerin evlerine dönmelerini sağlayacak’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kahraman ordumuz; Barış Pınarı Harekatı ile sınırlarımızın emniyetini, Fırat’ın doğusunda barış ve istikrarı, Suriyelilerin güvenle evlerine dönmelerini sağlayacaktır. Allah şanlı ordumuzu muzaffer eylesin.” değerlendirmesinde bulundu.

Binali Yıldırım: ‘Cumhurbaşkanımız’ın başkomutanlığında BarışPınarıHarekatı’na başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’mize başarılar diliyoruz’
Daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarıyla DEAŞ, PKK/PYD/YPG terör unsurlarını Fırat’ın batısından temizleyerek bölgeye barış ve güvenliğin gelmesini sağlamıştık. Aynı unsurlara karşı bu kez Fırat’ın doğusunda, Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın başkomutanlığında #BarışPınarıHarekatı’na başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’mize başarılar diliyoruz. Allah muvaffak etsin. Türk milleti; dualarıyla, tek yürek kahraman Mehmetlerimizin yanındadır.

MHP Lideri Bahçeli: ‘Türkiye bölücü örgütleri etkisiz hale getirmek için kutlu bir sefere çıkmıştır’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Türkiye Cumhuriyeti, saat 16.00 itibarıyla başlayan Barış Pınarı Harekatı ile bekasını ve milli varlığını çok ciddi şekilde tehdit eden hain ve bölücü örgütleri yuvalandığı ve saklandığı coğrafi alanlarda etkisiz hale getirmek için kutlu bir sefere çıkmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin haklı, meşru ve tarihi nitelikli yüksek mücadele sürecini sağlam bir inançla, tavizsiz bir iradeyle başlattığını ve Suriye’nin kuzeyine beklenen ilk hamleyi yaptığını bildirdi. Türkiye’nin güney sınırları boyunca açılmak istenen terör koridorunun, kurulmak istenen terör devletinin imha edilmesi maksadıyla kararlı siyaset ve kahramanca ruhun devreye girdiğini vurgulayan Bahçeli, “Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu eş güdüm ve iş birliği halinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin kökünü kazımak hedefiyle muazzam bir harekatın içindedir.” ifadesini kullandı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin, saat 16.00 itibarıyla başlayan Barış Pınarı Harekatı ile bekasını ve milli varlığını çok ciddi şekilde tehdit eden hain ve bölücü örgütleri, yuvalandığı ve saklandığı coğrafi alanlarda etkisiz hale getirmek için kutlu bir sefere çıktığını” belirten Bahçeli, MHP’nin Barış Pınarı Harekatı’nın yürekten ve tam bir destekle arkasında ve yanında olduğunu açıkladı.

Devlet Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Terör örgütlerinin belinin kırılması, Türkiye’yi kuşatma ve kundaklama niyetine haiz mihrakların oyunlarının bozulması artık kaçınılmaz bir mecburiyettir. Türk milleti ihmal ve inkarı mümkün olmayan büyük bir varoluş mücadelesinin tam ortasındadır. Uluslararası hukuk ve meşruiyet ölçülerine harfiyen uygun olan Barış Pınar Harekatı’yla Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin kara sınırlarına paralel olacak şekilde hem güvenli bölge tesis edilecek hem de bölgeye huzur, sükunet ve istikrar yerleşmiş olacaktır. Türk milleti terörle yaşamaya alışmayacak, bu zillete asla tahammül etmeyecektir. ABD Başkanı’nın gelgitleri, tehdit dolu ifadeleri, aba altından sopa gösteren açıklamaları hiçbir şart altında itibar ve değeri olmayan zorba yaklaşımlar olarak anılacaktır. Barış Pınar Harekatı’na katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin her bir ferdini gönülden kutluyor, hepsinin gözlerinden öpüyor, üstün başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Hükümetini samimiyetle tebrik ediyor, sonuna kadar desteklediğimizi çok güçlü şekilde paylaşıyorum. Türkiye’nin ve Türk milletinin Cenabıallah yardımcısı olsun. Gazamız mübarek, geleceğimiz müstesna, zaferimiz muhkem ve mutlak olsun.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: ‘Dualarımız, kahraman askerlerimizin burnu dahi kanamadan Barış Pınarı Harekatı’nın başarılı bir şekilde tamamlanması için’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin, “Dualarımız, kahraman askerlerimizin burnu dahi kanamadan Barış Pınarı Harekatı’nın bir an önce başarılı bir şekilde tamamlanması için.” ifadelerini kullandı.

BBP Lideri Destici: ‘Harekatın amacı Suriye ve bölge barışına katkı sağlamaktır’
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bu harekatın amacı, sınır güvenliğimizi sağlamak, Suriye tarafından ülkemize yönelik terör tehditlerini ortadan kaldırmak, mültecileri o bölgeye yerleştirmek, bölgeyi güvenli hale getirmek ve bölgeyi teröristlerden temizleyerek Suriye ve bölge barışına katkı sağlamaktır.” dedi. Destici, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.

“Ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve kardeş coğrafyamız için Barış Pınarı Harekatımız hayırlı olsun. Rabbim kahraman ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin, onları korusun.” diyen Destici, Türk milletinin duasının kahraman orduyla birlikte olduğunu belirtti.
Parti olarak, bu harekatı hep desteklediklerini, harekatın başlamasından da memnuniyet duyduklarını söyleyen Destici, şunları söyledi:
“Bu harekatın amacı, sınır güvenliğimizi sağlamak, Suriye tarafından ülkemize yönelik terör tehditlerini ortadan kaldırmak, mültecileri o bölgeye yerleştirmek, bölgeyi güvenli hale getirmek ve bölgeyi teröristlerden temizleyerek Suriye ve bölge barışına katkı sağlamaktır. Türkiye’nin bir amacı daha var ki o da şudur. Irak’ın kuzeyinde bir özerk bölge oluşturuldu. Şimdi aynısını ABD, Suriye’nin kuzeyinde yapmaya çalışıyor. Belli bir süre sonra bunları birbirlerine eklemleyecekler, ondan sonraki hedefin de Türkiye olduğunu biliyoruz. Bu çok açık ve net.”

ABD Başkanı Donald Trump’ın harekat öncesindeki açıklamalarına da değinen Destici, Trump’ın açıklamalarını bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğine işaret etti. Trump’ın, “DEAŞ militanlarını Türkiye’nin alması gerekir.” dediğini aktaran Destici, neden bu militanları Türkiye’nin alması gerektiğini sordu. Destici, “Bizim oradaki çözüm teklifimiz şudur. DEAŞ militanları şu anda orada ABD’nin elinde. Hangi ülke vatandaşı iseler o ülkeye gönderilsinler. Ya uluslararası bir mahkeme kurulsun, orada yargılanıp gönderilsinler ya da her ülke kendi vatandaşını rehabilite mi edecek yoksa cezalandıracak mı kararını versin. Vatandaşlık aidiyeti olmayan DEAŞ militanları da var. Bunlarla ilgili de orada ortak bir mahkeme kurulur ve oluşturulacak güvenli bölgede bir hapishanede bunlar tutulabilir. Ama bunların tamamını Türkiye’ye vermeleri kabul edilebilir değil.” şeklinde konuştu.

“Bu operasyon, en az Kıbrıs Barış Harekatı kadar önemlidir, yerindedir”
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bu operasyon, en az Kıbrıs Barış Harekatı kadar önemlidir, yerindedir. Türkiye bu operasyondan başarılı bir şekilde çıkacaktır.” dedi. Destici, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Barış Pınarı Harekatı’nın başladığını tüm dünyaya duyurduğunu belirterek, harekatın hayırlı olması temennisinde bulundu. Harekatın, Türkiye’ye yönelik terör gruplarının tehditlerini ortadan kaldırmak, mültecileri güvenli bölgeye yerleştirmek ve Suriye ile bölge barışına katkı bulunmak amacı taşıdığını aktaran Destici, bu harekatın Suriye toprağını işgal için başlatılmadığına işaret etti. ABD’nin, bölgeden CENTCOM’u çekmedikçe, askerlerini çekmiş sayılmayacağını belirten Destici, bu yöndeki oyalamalara da itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Harekata ilişkin AB ülkelerinden gelen açıklamaları da anımsatan Destici, şöyle konuştu:
“Suriye savaşını biz başlatmadık. Suriye’deki bütün bu dengelemeleri Türkiye yapmadı. Bu bir uluslarası operasyondu, emperyalistlerin ve siyonistlerin operasyonuydu. Dolayısıyla AB’yi samimi davranmaya ve teröre karşı en samimi mücadeleyi veren Türkiye’nin yanında durmaya çağırıyoruz. Bizim bu harekatla birlikte yapmaya çalıştığımız, bölgeyi teröristlerden temizlerken, Suriye iç barışına ve siyasi çözüme de katkıda bulunuyoruz. Bunun görülmesi lazım.”

Rusya ve İran’ın harekat öncesindeki açıklamalarını da eleştiren Destici, “Sizin ne işiniz var o zaman Suriye’de? Herkes çekilsin. ABD’si, Rusya’sı, İran’ı, Almanya’sı çekilsin. Sizin ülkenizin sınırlarına bombalar düşmüyor. Terör sizin ülkenizi tehdit etmiyor. Türkiye olarak biz elbetteki buna karşı tedbir alacağız. İran ve Rusya’dan gelen açıklamaları kabul etmemiz mümkün değil. Astana’daki çözüm süreci ortaklarımızdan beklentimiz, bu operasyonu desteklemeleri olmalarıdır.” dedi. Destici, Türkiye iç siyasetinde, harekata ilişkin değerlendirmeleri de dile getirerek, şunları kaydetti:
“Birileri seçim ortaklarını üzmemek adına, ‘Şunun için, bunun için tezkereye evet diyoruz’ deseler de milletimiz tüm kalbiyle bu operasyonu desteklemektedir. Bu operasyon, en az Kıbrıs Barış Harekatı kadar önemlidir, yerindedir. Türkiye bu operasyondan başarılı bir şekilde çıkacaktır.”

İyi Parti Genel Başkanı Akşener: ‘Türk topçusu atışa başladığında herkes susar’
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Allah Mehmetçik’imizin ayağını taşa değdirmesin, en kısa zamanda muvaffakiyet nasip etsin.” değerlendirmesinde bulundu. Akşener, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı başlattığını belirterek, bugün, bütün farklılıklar ve iç siyasette yaşanan tüm tartışmaların rafa kaldırılacağını, Türk ordusu cephede yerini aldığı anda tek siyasi partinin al bayrağın partisi olacağını ifade etti. Mehmetçik’in, Fırat’ın doğusuna girip terör koridorunu yaracakları hususunda şüphesi olmadığını vurgulayan Akşener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Türk milleti ve ordusu, nice kahramanlık destanları yazmıştır, yazmaya da devam edecektir. Bu askeri harekat, her ne kadar terörizmle mücadele kapsamında yürütülüyor olsa da Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine aykırı sonuçlar doğurmamalıdır. Bu yüzden de Türkiye Cumhuriyeti’nin, diplomatik yöntemleri de kullanarak mücadeleyi sürdürmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Allah Mehmetçik’imizin ayağını taşa değdirmesin, en kısa zamanda muvaffakiyet nasip etsin.”

“Türk topçusu atışa başladığında herkes susar”
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Twitter hesabından da harekata ilişkin açıklama yaptı.
Akşener, paylaşımında “Türk topçusu atışa başladığında herkes susar. Ve Yahya Kemal der ki: ‘Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi, senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın galib et; çünkü bu son ordusudur İslam’ın.’ Allah askerlerimizin ayağını taşa değdirmesin.” ifadelerini kullandı.

NATO’dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili, “Türkiye’nin itidalli davranacağına ve faaliyetlerinin orantılı ve ölçülü olacağına inanıyorum.” dedi.
İtalya’nın başkenti Roma’da Başbakan Giuseppe Conte ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili NATO’ya bilgi verdiğini açıkladı. “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları var. Korkunç terör saldırılarına maruz kaldı” vurgusunda bulunan Stoltenberg, ülkenin aynı zamanda çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığına dikkati çekti. Stoltenberg, Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili, “Türkiye’nin itidalli davranacağına ve faaliyetlerinin orantılı ve ölçülü olacağına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’nin bölgede istikrarsızlığı ve gerginliği artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini ifade eden Stoltenberg, aynı zamanda terör örgütü DEAŞ’a karşı elde edilen önemli kazanımların korunması gerektiğini söyledi.

Stoltenberg, cuma günü Türkiye’ye düzenleyeceği resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geleceğini açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.