Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Hasan Ay: Alpu Projelerle Büyüyecek

Hasan Ay: Alpu Projelerle Büyüyecek
21.10.2023
A+
A-

Yerel seçimlerde AK Parti’den Alpu Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yapmak için Devlet memurlarının resmi istifa sürecini bekleyen Makine Yüksek Mühendisi Hasan Ay;Yerel seçimlere gittiğimiz bu süreçte,  Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan  önceliğinde, Eskişehir AK Parti eski bakanlarımız şimdiki milletvekillerimizin emrinde, AK Parti’li Belediye Başkanlarımızın destekleriyle, Alpu’muzun aklı güzel vatandaşlarıyla, el ele ile kol kola, omuz omuza, gece gündüz demeden, durmadan yorulmadan çalışarak, Alpu İlçemiz ve mahallelerine doğru projelerle hizmeti getirerek, özlenen ve istenen bir Alpu inşa edeceğiz dedi

Devlette Teknik bir personel olarak yıllardır görev aldığını ifade eden Makine Yüksek Mühendisi Hasan Ay ,Alpu ya Projeleriyle geleceğini ve 5 yıl gibi kısa bir süre içinde Mega Projelerini hayata geçirmeyi hedeflediğini söyledi

Hasan Ay; Alpu için 23 Ana Başlıktan oluşan  Projelerini şöyle sıraladı

1-Alpu Merkez Mahalleleri Başta Olmak Üzere Alt yapı ve Üst yapı sorunları bitirilecek.
Bir türlü bitirilemeyen, çamur ve çukurlardan tüm vatandaşlarımızın mağdur olduğu bu durumun giderilmesi için ilk gün den itibaren gerekli görüşmeler ve çalışmalar hemen yapılacaktır.
2-Alpu’muza Yakışan, Modern Yeni bir Belediye Binası ve Garajı Yapılacak.

Alpu Belediye Başkanlığı binasının yetersizliği, garaj binasının eski ve kontrolünün yapılmasının başkanlıkça zor olduğundan dolayı, modern ve yeterli belediye binasının arkasında garajı olan bir binanın yapılmasına başlanacaktır.
3-Alpu Belediyesi Dijitalleşecek.

Alpulu vatandaşlarımıza daha hızlı ve gelmelerine gerek olmadan yapılabilecek işlerini dijital ortamda halletmelerini sağlamak için hemen dijital belediyeciliğe geçilecek.
4-Alpu Belediyesi Şeffaf Belediye Haline Getirilecek.
Şeffaf belediyecilik anlayışının yerine getirilmesi için her sene Nisan Ayında vatandaşlarımıza ve meclisimize hesap veren bir belediyecilik başlatılacaktır.
5-Alpu Bozan ve Osmaniye Mahallelerimize Şube Müdürlükleri Kurulacak.
Bozan Mahallemiz ve Osmaniye Mahallemizin tüm sorunlarının yerinde ve hızlı bir şekilde giderilmesi ve vatandaşımıza gerekli tüm işleri şube müdürlüklerinde halledebilmesi için iki alt şube müdürlüğü kurularak, yeterli personel ve iş makinesi bulundurulacaktır.
6-Alpu Belediyemize Yeni İş Makinesi Alımı Yapılacaktır.
Eskimiş iş makilerin (bekoloder, greyder, kamyon) bakımları yapılarak, yeterli olmadığı tespit edilen iş makinesi alımının yapılması için gerekli ihale ve görüşmeler yapılarak, iş makinesi parkurunun güçlendirilecektir.

7-Alpu 33 Mahallesi ile Daha Temiz Olacak.
Daha temiz bir Alpu ve Mahalleri için Temizlik İşleri Müdürlüğü kurularak, yeni alınacak temizlik araç ve gereçleri ile daha temiz bir çevre sağlanacaktır.
8-Alpu’muz Kadınları İçin El Sanatları Merkezi Açılacak.
Alpulu kadınlarımızın el emeği göz nuru, ürettikleri tüm ürünleri pazarlayabileceği modern bir yer kurulacaktır.
9-Alpu’muz Çocukları ve Gençlerimiz için Olimpik Yüzme Havuzu Yapılacak.
İlçe merkezine kurulacak ve 33 mahallemiz çocukları ve gençlerinin yüzme ve su sporları eğitimini sağlayacak yeni ve modern bir olimpik yüzme havuzu yapılacak.
10-Alpu’muz Mahalleri için Taziye ve Millet Yaşam Evleri Yapılacaktır.
Alpumuz mahallerinde bulunan vatandaşlarımızın, düğün, dernek ve sohbetlerini yapıtları taziye ve yaşam evlerinin bakımları yapılacak, gerekli görülen mahallelerimize yenisi inşaat edilecektir.
11-Alpu’muz Çocukları ve Gençlerimiz için Halı Sahalar Yapılacak.
Alpu İlçemiz, Bozan Mahallemiz, Osmaniye Mahallemiz ve Ağaçhisar Mahallemize yapılacak halı sahalar ile çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmalarının önü açılacaktır.
12-Alpu’muza, Modern ve Gerekli Donanımı Olan Düğün Salonu Yapılacaktır.
Alpulu Vatandaşımızın düğünlerini yapabilecekleri modern, tüm donatıma ve servis elemanlarına sahip, kapalı düğün salonu yapılacaktır. Vatandaşlarımızın sünnet törenleri, mevlidi şerifleri ve evlenme törenleri gibi törenlerini çok daha ucuza yapmaları sağlanacaktır.


13-Alpu’muza, Modern ve Ailecek Vakit Geçirebilecekleri Millet Bahçesi Yapılacaktır.
Alpulu vatandaşlarımız için, ailecek gelerek piknik yapabilecekleri, yemek yiyebilecekleri ve çocukların hoş vakit geçirebilecekleri büyük bir alana millet bahçesi adı altında bir modern piknik alanı yapılacaktır.
14-Alpu’muza, Adliye Binasının Tekrar Getirilmesi Sağlanacaktır.
Alpulu Vatandaşlarımızın mahkeme işleri için gittikleri ve saatlerce bekleyerek zaman harcadıkları adliye ve personelinin acilen ilçemize getirilmesi için gerekli bakanlık ile görüşmeler yapılacaktır.
15-Alpu’muz Tarımını Güçlendirmek için Ziraat Yüksek Okulu Açılması Sağlanacaktır.
Pandemin sürecinden sonra, tarım ve hayvancılığın daha da gerekli hale geldiği günümüzde, Alpu tarım ve hayvancılık alanında, yerinde yetişmiş Ziraat Mühendisleri ve Teknikerleri okulu açılması için gerekli bakanlık, üniversite görüşmeleri yapılacaktır.
16-Alpu Bozan Mahallemizde Modern bir Büyükbaş Kesimhanesi Kurulacaktır.
Alpulu tüm vatandaşlarımızın büyük baş hayvanlarını temiz ve güvenilir bir ortamda kesmeleri için mezbahane tesisi kurulması sağlanacaktır.
17-Alpu’muzdaki Sahipsiz Hayvanlar için Hayvan Barınağı Kurulacaktır.
Alpumuz ve çevre yerlerden getirilip bırakılan başıboş tüm köpeklerin toplanması ve veterinerlik hizmetleri yapılabilmesi için modern ve daha güvenli hayvan barınağı açılacaktır.
18-Alpu’muzun En Büyük Mahallesi Bozan da, Sucuk ve Çi Börek Tanıtımı için Festival Düzenlenecek.
Dünyaca ünlü Bozan sucuklarımızın tanıtımı ve dünya lezzeti Alpu Çi Börek tanıtımı ve esnafımıza katkı sağlamak, vatandaşımıza ve gençlerimize yönelik eğlence ve konserler ile eğlenmesini sağlamak için, uluslararası bir organizasyon yapılması sağlanacaktır.
19-Alpu’muz Vatandaşlarına Yönelik Kültür ve İş Gezileri Yapılacak.
Alpulu gençler ve kadınlar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yaş ve mesleklerine göre kültür, spor, üniversiteler ve iş gezileri yapılacaktır.
20-Alpu’muz Vatandaşları için TOKİ Konutları Yaptıracağız.
Alpulu vatandaşlarımıza TOKİ aracıyla yeni ve kalıcı konutların yaptırılması için gerekli bakanlık ve girişimleri sağlayacağız.
21-Alpu’muza Şeker Fabrikasını Getirmek için çalışacağız.
Pancar üretiminin yapıldığı ama maalesef üretilen pancarların yerinde işlenmediği ve git gelin yapıldığı Eskişehir Şeker Fabrikasının, Alpu İlçemize getirilmesi için bakanlık ve gerekli çalışmaları yapacağız.
22-Alpumuza Yapılan Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM)
Türkiye’yi raylı sistemler alanında dünyanın sayılı merkezlerinden birisi haline getirecek olan ve Alpulu vatandaşlarımıza dolaylı yoldan yâda doğrudan olumlu olarak etkileyecek ve Alpu’muzun en büyük 3. İlçe konumuna getirecek bu projenin hemen başlatılması için gerekli bakanlıklar ve kuruluşlar ile görüşülecek

23- OSB ile ortak işbirliği yapılacak. Alpu un ORGANİZE sanayi bölgesine yakınlığı ve yapılan çift yolla birlikte, ORGANİZE sanayi bölgesi Başkanı protokol imzalanıp, gerekli yatırımların Alpu İlçemiz getirilmesi için hemen çalışmalar yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.