Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Hava sıcaklığı saç modasına yön verdi

Hava sıcaklığı saç modasına yön verdi
11.08.2023
A+
A-

Eskişehir’de aşırı terlemeden kurtulmak için yaz boyunca kısa saç tercih eden vatandaşlar, uzun modelleri yapabilmek için sonbaharı bekliyor.

Bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, giyim tarzlarına olduğu gibi saç modellerine de yön verdi. Sıcak havalarda uzun saçları sebebiyle aşırı terleyen vatandaşlar, kısa model saçları tercih etti. Uzun yıllardır erkek kuaförlüğü yapan Ahmet Uğur Şehir, uzun saçlar sebebiyle terlemenin saç köklerine de zarar verdiğini söyledi. Ter sebebiyle yüzdeki gözeneklerin de kapanarak, yağlı bir görüntüye sebep olduğunu dile getirdi. Bu sebeplerle yaz mevsiminde kısa modelli saçların tercih edildiğini ifade eden Şehir, “Bu yaza uzun saçlarla başladık ama havanın aşırı sıcak olmasından dolayı tekrardan kısa saç modasına geri dönüş yapıldı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar aşırı kısa saçlar kullanmaya başladı. Aslında son dönemlerde erkeklerde uzun modelli saç merakı var, eylül ve ekim aylarında yeniden uzun saçlı modellerin moda olacağını tahmin ediyoruz. Şimdilik hava hala sıcak olduğu için terleme sıkıntısı yaşanıyor ve vatandaşlar sonbaharın, özellikle serin havaların gelmesini bekliyor.

Yaz dönemindeki terleme, insanları bunalttığı gibi saçlara ve yüze de kötü etki ediyor. Saçtaki kirliliği ve deriye verdiği zararın yanı sıra yüzümüzde bulunan gözenekleri de doldurarak yağlı bir cilt oluşmasına sebep oluyor. Geçtiğimiz 5 yıl boyunca kısa saç modası vardı ama aktörlerin görünüşlerini beğenen vatandaşlar uzun ve dökümlü saçlara merak salmaya başladı. Önümüzdeki dönemlerde bu tarz saçlar yeniden moda olabilir, ayrıca futbolcu modelleri de son zamanlarda sık kullanılmaya başladı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.