Site Rengi

DOLAR 32,3683
EURO 34,6988
ALTIN 2.391,85
BIST 10.170,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Hisarcık’ta çırak ve kalfalığa talep arttı

Hisarcık’ta çırak ve kalfalığa talep arttı
18.01.2024
A+
A-

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) programı ile birlikte 2022 yılında 38 olan çırak ve kalfa sayısının 2024 Ocak ayında 78’e çıktığı bildirildi.

İlçede çırak ve kalfa sayısında gözle görünen bir artış yaşandığına dikkat çeken Hisarcık Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Cemil Şimşek,” Hemen hemen her sektörde hissedilir şekilde artan çırak ve kalfalarımız, ülkemiz ekonomisi, ilçe sanayisi ile esnaf ve sanatkarlık açısından geleceğimizin güvencesi olma yolunda azimle yürümektedir. “2022 Eğitim öğretim yılı başında Çok Programlı Lise bünyesine MESEM programları açılabilmesine imkan verilmesiyle birlikte ilk olarak 40 öğrenci hedefi ile çıktığımız bu yolda şu anda 78 öğrenciye ulaştık. Çırak öğrenci çalıştıran iş yerlerine devlet katkısı verilmesi ve çırak öğrencilerimize çalıştıkları alanda Endüstri Meslek Lisesi Diplomasının verilmesiyle birlikte çıraklık sistemi cazip bir hal almıştır” dedi.

“Doğru mesleği seçmek, kendini doğru tanımaktan geçer”

Doğru mesleği seçmenin kendini doğru tanımaktan geçtiğine vurgu yapan Müdür Yardımcısı Cemil Şimşek, “Her bireyin bilgi ve becerileri yetenekleri farklıdır. Her öğrenci üniversiteyi kazanacak potansiyele sahip olmayabilir, üniversiteyi kazansa bile, her üniversite mezunu hayalindeki mesleğe atanamayabilir. Tüm bu şartlar da göz önüne alınarak, örgün eğitimde başarılı olamayan veya okula karşı isteksiz olan çocuklarımızı, ilköğretim sonunda öğrenci, veli ve öğretmenlerinin de görüşünü alarak ilgi ve becerileri doğrultusunda bir mesleğe yönlendirebiliriz. Ocak 2024 asgari ücretinin artmasıyla birlikte çırak öğrenci çalıştıran iş yerlerine devlet katkısı 5 bin 101 TL, son sınıfa giden kalfalara ise 8 bin 501 TL’dir. Bu sistem ile birlikte çırak, ilgi duyduğu meslekte usta olma yolunda ilerlerken hem maddi özgürlüğünü kazanmakta, hem de Meslek Lisesi diplomasını alarak, isterse üniversite okuma hakkını da sürdürmektedir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.