Site Rengi

DOLAR 32,3793
EURO 34,7360
ALTIN 2.408,24
BIST 10.101,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

İbrahim Yılmaz Kaynarca: " Belediye Borç Batağında"

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Tepebaşı Belediyesi'nin harcama ve borçlanmalarına yönelik bir basın açıklamasında bulundu. 

Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Hemşehrilerim;

Tepebaşı’nda milletimizin verdiği muhalefet ve denetim görevimizi, ülkemizin ve ilçemizin şartlarını göz önünde bulundurarak, hassasiyetle ve hakkaniyetle yapmaya, kırmadan, dökmeden, siyaseti yozlaştırmadan, eleştirilerimizi dile getiriyoruz. Ancak son dönemde, hizmetsizliğin ve kötü yönetimin üzerine, ilçemizi mali büyük borçlara maruz bırakan belediye başkanı hiçbir uyarıya kulak asmayarak, kötü gidişatı adeta körüklemektedir. Türkiye’nin kendi ölçeğinde, en borçlu belediyelerinden olan, hızlı borçlanmada rekorlar kıran Tepebaşı Belediyesi’nin 2018 bütçesi için faiz giderini %100 artırıp borç batağına sürüklenmesini eleştirmiştik. Ancak tedbir almak yerine, yeni ve büyük bir borçlanma ile karşımıza çıktılar.

Bütçesinin %90‘ı borç olan belediye, bir o kadar daha borçlanmayı planlamaktadır. 60 milyon yeni kredi talebi ile gelen başkan, sessiz sedasız 10 yıl daha, ilçemizi ipotek altına almaya çalışmaktadır. 15 milyon kredinin gerekçesinde, fen işleri çalışmalarına kullanılacağını açıkladığı için ve tahsisli kredi olmasından dolayı, AK Partili Meclis Üyelerimiz de onay vermiştir. Hizmet için her daim şehrimizin yanında olduğumuzu, siyasi bir tavrımızın olamayacağını, göreve geldiğim ilk gün de ifade etmiştim.

Kalan 45 milyonluk kredinin nereye, hangi sebeple harcanacağını belediye başkanı başka, kulisler başka, komisyon başka şekilde ifade etmektedir. Biz anlıyoruz ki, büyükşehir hayali ile seçim hazırlığı yapılmaktadır. Daha önceki yıllarda böyle bir gereksinim yokken, hangi büyük hizmet! akıllarına gelmiştir.

1 yıl başkanlık süresi kalan birinin, 10 yıl boyunca yılda 7 milyon faiz ile toplam 115 milyon borç yapmaya hakkı yoktur. Benden sonra tufan anlayışı ile, bu şehri sevdiklerini söyleyen kimse, bu şehre zarar vermemelidir. Zihnen Tepebaşı’ndan vazgeçtiğini, son yıllarda perişan sokaklardan zaten anlıyoruz. Bari sizden sonrasını bu ağır borcun altına sokmayın. 10 yılda 1 kez bile 7 milyon ayırarak Sazova’daki Kültür Merkezini hayata geçiremeyen belediye, şimdi gerekçesi seçim olan borçlanmaya 10 yıl boyunca her yıl 7 milyonu faize vermeyi taahhüt etmek istiyor. Alınan bunca borcun karşılığında şehrimizde Tepebaşı Belediyesi’nin ağustos böceği türünden faaliyetleri dışında ne yapılmıştır?

“Düşüncenize saygı duyuyorum ama belediyeyi bu borç batağına sürükleyeceğim, bildiğimi yaparım” demek hemşehrilerimizin vicdanında değerlendirilecektir. Bizimle birlikte oy veren ve vermeyen tüm hemşehrilerimi, bu işin takipçisi olmaya davet ediyorum.

Saygılarımla

İbrahim Yılmaz KAYNARCA
Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.