Site Rengi

DOLAR 32,2204
EURO 34,7153
ALTIN 2.454,71
BIST 10.290,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 12°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 18°C

İkinci İnönü Zaferi’nin 97. Yıl Dönümü Kutlandı

15.08.2019
A+
A-

İkinci İnönü Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir'in İnönü ilçesinde tören düzenlendi.

 

Törene; TBMM Başkan Vekili Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Prof. Dr. Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Vali Yardımcıları, İnönü Kaymakamı Mustafa Taş, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Eskişehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İnönü Belediyesi ve İnönü Vakfı adına Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasından sonra İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu. Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi adına bir konuşma yapan Milletvekili Tüzün, 97 yıl önce üzerlerine kar taneleriyle birlikte kurşunların yağdığı İnönü Cephesi’nde ülkemizin her yerinden gelen yiğitlerin ölüme koştuğunu söyledi. II. İnönü Zaferi’nin 97. yılını kutlayan Milletvekili Tüzün, ebedi uykuda kefensiz yatan şehitlerimizin, sadece düşmana değil, milletimiz için yükseliş parıltılarıyla dolu bir ufka baktıklarını dile getirdi. II. İnönü Zaferi’nin 97. yılını kutlayan Vali Çakacak ise yaptığı konuşmada, “Osmanlı İmparatorluğu’nun I. Dünya Savaşı’nda yenik sayılmasıyla güzel Anadolu’muz emperyalist devletler tarafından işgal edildi. “Türk Milletini tarihten yok etmek, söküp atmak isteyen bu emperyalist güçlere karşı, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal, tarih boyunca daima bağımsız yaşamış Türk Milleti ile birlikte İstiklal Mücadelesi başlattı.” diye konuştu.

Askeriye adına konuşma yapan Hava Kurmay Yarbay Selim Özgöz’ün ardından konuşan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt da, cennet kokan güzel ilçemizde 97 yıl şehitlerimizi anma ve İnönü zaferlerini kutlama törenlerine hoş geldiniz.” diye konuştu. Başkan Bozkurt, “Esarete asla tahammülü olmayan bu kahraman milletimizin Çanakkale destanından sonra cephede galibiyet alamayacağını anlayan düşmanlar, 5 yıl sonra sevr anlaşması ile ülkeyi bölüp parçalamak istemiş ancak bağımsızlıktan başka hiçbir seçeneği kabul etmeyen bu aziz millet TBMM kurarak bu anlaşmayı hükümsüz saymıştır. Bunun üzerine düşmanlar ülkeyi işgal etmeye başlamış Çanakkale zaferinden 6 yıl sonra bu kez de 1.İnönü zaferiyle bu topraklarda durdurulmuştur. Tüm yurtta maneviyat ve güven duyguları bir kez daha yükselmiş ve TBMM ce istiklal Marşı kabul edilmiştir. İşte bu maneviyat, güven, duygu ve ruh bütünlüğü ile 4 aylık aradan sonra 2. İnönü zaferi tekrar kazanılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu üstün başarıyı,” siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz veciz sözleri ile dile getirmiştir.” dedi.

 

Konuşmalardan sonra İkinci İnönü Zaferi'nin 97. yıl dönümü kutlamaları yemek ikramıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.