Site Rengi

DOLAR 32,3425
EURO 34,8475
ALTIN 2.378,29
BIST 10.262,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İşte Eskişehir Milletvekilleri

15.08.2019
A+
A-

24 Haziran seçimlerinde Eskişehir'de hem cumhurbaşkanı seçiminde, hem milletvekili seçiminde cumhur ittifâkı 1.sırada seçimi tamamladı.
Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu %46.48
Muharrem İnce'nin oyu % 41,07
Meral Akşener'in oyu %9.67
Selahaddin Demirtaş'ın oyu % 1,76
Temel Karamollaoğlu'nun oyu ise % 0,23

Milletvekili seçimlerinde ise:
AK Parti'nin oyu %38.68 
MHP'nin oyu ise % 9, 95. Cumhur İttifakı'nın ise toplamda %48.63 oyu oldu.
CHP-İP-SP ittifâkının oyu ise %46.79…  CHP'nin oyu %32.39, İP'nin %13.29, HDP'nin oyu ise % 4,14. Diğer partilerin toplam oyu ise % 1,55…

Bu sonuçlara göre milletvekili dağılımı ise şöyle:
AK Parti 3 millevekilini meclise gönderiyor. İsimler ise geçmiş dönemle aynı isimler…

""1) Prof.Dr. Nabi Avcı
8 Ekim 1953'te Pazaryeri'nde doğdu. Baba adı Abdullah, anne adı Habibe'dir. Öğretim Üyesi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. Kültür Bakanlığında memuriyete başladı. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesinde Öğretim Görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalıştı. Başbakan Başmüşavirliği görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır.

24. Dönemde Eskişehir Milletvekili seçildi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. 61, 62, 63 ve 64. Hükümette Milli Eğitim Bakanı, 65. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır.

""2) Harun Karacan
1966 yılında Eskişehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi eğitiminin ardından Konya Selçuk Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans eğitimi aldı.

1990 yılından bu yana enerji, gıda, nakliye ve sigorta sektörlerinde faaliyet gösteren Karacan Şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. 2009 yılında Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığına seçilen Karacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Bu görev sürecinde, TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyeliği ve Genç Girişimcilerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürdü. Karacan, 2013 yılında ikinci kez Eskişehir Ticaret Odası başkanı ve TOBB Yönetimine seçilmiştir. Uluslararası Platformda ise Makedonya Cumhuriyeti Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya Bölgesinden sorumlu Fahrî Konsolosluk görevini yürütmektedir.

Profesyonel kariyerinin yanında, birçok sivil toplum kuruluşunda üst düzey yöneticilik görevi üstlenerek TOBB Büyük Anadolu Lojistik Başkanlığı, Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu, Formula İstanbul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Çim Hockeyi Federayonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu ve çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Harun Karacan 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu. 01 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimde AK Parti Eskişehir Milletvekili seçilen Karacan, Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekilliği görevlerinde de bulunmuştur. AK Parti 3. Olağanüstü Kongresinde MKYK Üyeliğine seçilen Karacan, 20 Temmuz 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı – Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı görevine atanmış ve bu görevini halen sürdürmektedir.

Karacan, evli ve iki çocuk babasıdır.

""3) Prof.Dr. Emine Nur Günay
13 Ağustos 1962'de Eskişehir'de doğdu. Baba adı Yusuf Cemal, anne adı Nurcan'dır. Öğretim Üyesi; Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladı. Amerika Vanderbilt Üniversitesinden Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünde Öğretim Üyeliği, Başbakan Ekonomi Başdanışmanlığı, Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Araştırma Merkezi Kurucu Müdürlüğü, TÜBİTAK Sosyal Bilimler GYK Üyeliği görevlerinde bulundu. Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Sosyo Ekonomik ve Beşeri Bilimler Ülke Delegesi oldu. Yurt dışında akademik dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve kitap bölümleri bulunmaktadır.

Plan ve Bütçe Komisyonu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi; AK PARTİ Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısıdır. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Günay, evli ve 2 çocuk annesidir.
CHP meclise 2 milletvekili gönderiyor. 

""1) Utku Çakırözer
24 Nisan 1970'te Eskişehir'de doğdu. Bilgisayar Mühendisi, Gazeteci… Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede Siyaset Bilimi alanında yaptı.
Maryland Üniversitesinde (ABD) dijital gazetecilik eğitimi aldı. Los Angeles Times ve Washington Post gazetelerinde mesleki deneyim kazandı. Milliyet, Akşam ve Cumhuriyet gazetelerinde muhabirlik, Ankara temsilciliği ve genel yayın yönetmenliği görevlerini üstlendi. Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinde gazetecilik dersleri verdi. Sedat Simavi, Nezih Demirkent, Çağdaş Gazeteciler Derneği ödülleri; Uluslararası Daniel Pearl Basın Bursu ve Humphrey Bursu sahibidir.

İngilizce bilen Çakırözer, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

""2) Jale Nur Süllü
1962'de Eskişehir'de doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra liseyi ABD'de bitirdi. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Anadolu Üniversitesinde, doktorasını da Marmara Üniversitesinde gerçekleştirdi.
Evli ve iki çocuk annesi Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler müdürlüğü görevlerini yaptı.

MHP meclise 1, İP 1 milletvekili gönderiyor.
MHP'nin milletvekili Metin Nurullah Sazak, İP'nin milletvekili ise Dr.Arslan Kabukçuoğlu…

""Metin Nurullah Sazak kimdir?

MHP Genel Başkan Yardımıcısı merhûm Gün Sazak'ın yeğeni olan Metin Nurullah Sazak,
1959 yılında Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde dünyaya geldi.
Sazak, İlkokulu Eskişehir'de, ortaokul ve liseyi Ankara'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ni bitiren Sazak, memleketine dönüp tarım ve hayvancılık üzerine çalışmalar yürüttü.
Dış ticaret ve inşaat sektöründe çalışmalar üstlenen Sazak, sivil toplum kuruluşları ve vakıf yönetimlerinde görev aldı. İngilizce bilen Sazak, evli ve 2 çocuk babasıdır.

""Arslan Kabukçuoğlu kimdir?
Arslan Kabukçuoğlu 1957 yılında Nevşehir'de doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Arslan Kabukçuoğlu, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık almıştır. Arslan Kabukçuoğlu yıllarca Eskişehir'de çeşitli hastanelerde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yaptı. Başlıca ilgi ve tedavi alanları: kist, kızlık zarı, kemik erimesi, rahim içi araç(spiral), vajinismus tedavi, jinekolojik kanser cerrahisi, kısırlık, kolposkopi, kalıcı pacemaker ekstraksiyonu, anormal kanamalar ve tüp bebek olan Arslan Kabukçuoğlu Meral Akşener'in liderliğinde kurulan İYİ Parti'nin Eskişehir İl Başkanlığını yaptı ve 24 Haziran seçimlerinde aday olmak için il başkanlığı görevinden istifâ etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.