Site Rengi

DOLAR 32,3085
EURO 34,8116
ALTIN 2.389,26
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C

İyi Parti ‘Pazar Toplantısı’nı Gerçekleştirdi

15.08.2019
A+
A-

İyi Parti Eskişehir teşkilatı, pazar toplantısında bir araya geldi.
İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca, haftaiçi CHP ile alınan 'büyükşehir adayı' ittifakı konusunda konuştu. Parti olarak aday çıkarmayarak, CHP adayını destekleme kararı alındığını, parti disiplini içinde Eskişehir olarak bu karara saygı duyduklarını ifade etti. Büyükşehir dışında 14 ilçede seçime girmeye il ve ilçe yönetimlerince hazır olduklarını ama diğer ilçeler nezdinde de müzâkerelerin devam ettiğini belirten Tunca: "Oluşacak tablonun durumuna göre İYİ Parti seçmenini isteklendirme konusunda bizler kadar CHP yönetiminin de sorumluluğunu hatırlatmak ve altını çizmek isterim" dedi.

İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca, pazar toplantısında şöyle konuştu:
"İyi Partimizin değerli ilçe başkanları, yönetim kurulu üyelerimiz, her zaman yanımızda olan çok değerli üyelerimiz ve basınımızın değerli çalışanları hepiniz hoş geldiniz. 
Pazar toplantılarımız bize güç ve enerji vermeye devam etmektedir. Katılımlarınızdan dolayı partimiz, Genel Başkanımız Meral Akşener adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu toplantımızın konusu kısa ve öz olarak 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerdir. 
Bildiğiniz üzere genel başkanlıklar düzeyinde yapılan müzakereler sonucunda İyi Parti, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmama kararı almıştır. Parti disiplini içinde karşıladığımız bu karara saygıyla uyduk. Mevcut durumda ise; 14 ilçede, İyi Parti Eskişehir İl ve ilçe yönetimleri olarak seçimlere girmeye hazır durumdayız. Bu aşamadan sonra başta Tepebaşı ve Odunpazarı olarak toplam 14 ilçede seçimlere güçlü kuvvetli ve arzulu olarak gireceğiz.

Ancak çoğumuzun bildiği üzere genel başkanlıklar düzeyinde, ilçeler üzerinde de devam eden müzakereler mevcuttur. Bu görüşmeler sonucunda İyi Parti seçmeninin isteklendirilmesini bozacak bir sonucun çıkmamasını umut ediyor ve genel merkezimiz düzeyinde gereğini yapmaya çalışıyoruz. Aslında bu görev büyükşehirde İyi Parti desteğini alan CHP Eskişehir yöneticilerinin de görevidir. Zira oluşacak tablonun durumuna göre İyi Parti seçmenini isteklendirme konusunda bizler kadar CHP yönetiminin de sorumluluğu hatırlatmak ve altını çizmek isterim.

Eskişehir’de nüfusun % 88’i kent merkezinde yaşamakta, sadece % 12’si dış ilçe ve köylerinde yaşamaktadır. Yani 12 dış ilçenin tamamındaki seçmen sayısı İyi Parti’nin 24 Haziran tarihinde aldığı oy kadar değildir. İşte bu sebepledir ki başta Eskişehir merkez ilçeler olmak üzere akılcı bir planın yapılmasına katkı sağlamak sadece İyi Parti'nin değil CHP’nin Eskişehir yönetiminin de sorumluluğundadır. Eğer Tepebaşı ve Odunpazarı dahil 14 ilçemizde dengesiz bir paylaşım oluşursa hiç kimse Eskişehir’de kaybedilecek bir seçimin sorumluluğunu İyiİ Parti’ye ve özellikle Eskişehir il ve ilçe yönetimlerine yükleyemez."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.