Site Rengi

DOLAR 32,4251
EURO 34,6550
ALTIN 2.384,75
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 17°C
Az Bulutlu
Eskişehir
17°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 13°C

Karaman: ‘Öğretmenler Eskisi Kadar Sevgi Saygı Görmüyor’

15.08.2019
A+
A-

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, Mavi Radyo ve Haber Ötesi ortak canlı yayın konuğu oldu. Eğitime ve eğitim sorunlarına değinen Karaman, canlı yayında kendisi ve çalışmaları hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

Eğitimin ülkemizde oldukça geniş bir yer kapladığını söyleyen Karaman, Eskişehir'de 11 bini aşkın eğitim çalışanı olduğunun altını çizdi. Türkiye genelinde ise bu rakamın 1 milyona yaklaştığını belirten Karaman açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"Eskişehir'de 150 bine yakın öğrenci örgün eğitim hizmeti alıyor. Türkiye genelindeki rakam 16 milyonu aşkın. Böylesine geniş bir kitleyi ilgilendiren eğitim hizmeti sunulurken problemlerin yoğunluğu da kaçınılmaz. Bizi belki rahatsız eden şey siyasetçisinden simitçisine herkesin eğitim camiasının problemleriyle ilgilenirken, kazanılan başarıları gösterilen çabayı zaman zaman ihmal etmesi ve gözden kaçırmasıdır. İyi niyetle ihmal ve gözden kaçırma diyorum. Zaman zaman bunun ihmal etmenin ötesinde, bir niyet bozukluğu olduğuna şahit oluyorum. Herkes kendi penceresinden bakıyor. En çok da medya bizim meselelerimizi göremiyor. Günümüzde eğitim çalışanlarının rahatsız olduğu konu, toplum nezdinde yaşanan itibar konusu. Yıllar önce öğretmene duyulan sevgi saygı ile, şuanda duyulan sevgi saygı arasında ciddi biz azalma var. Önceden öğretmen sayımız bu kadar değildi. Kurum sayımız bu kadar değildi. Artan nüfus yoğunluğu, öğretmenlerle ilgili sorunların gündeme gelmesine daha çok sebep oluyor. Değişen ve artan iletişim araçları da yaşanan problemlerin hızlı bir şekilde yayılmasına neden oluyor. Biz toplum olarak iyilikleri ve güzellikleri konuşmuyoruz. Olumsuzlukları çok daha fazla kendi aramızda konu yapıyoruz."

Okullarda temizlik konusunun son derece önemli olduğunu söyleyen Karaman, temizlik görevli kadrolarının sayılarının arttırılması gerektiğinin altını çizdi. Karaman, " Siyasi iradelerin bu meselelerle ciddiyetle ilgilenmesi lazım. Bizim yatırım bütçelerimizin de fazlasıyla yerinde olması lazım. Eskişehir bu konuda daha şanslı bir il. Yatırım planlamasıyla ilgili sıkıntımız var. 71 Evler mahallesinden başlayıp, Yenidoğan Mahallesine kadar çocukların gidebileceği bir tane anadolu lisesi var. Hizmet adaletli dağıtılamamış. Çocuk kendi mahallesinde okula gidemiyor. Kontrolsüz bir hayat oluyor. Güvenlik zafiyeti yaşanıyor. Ziya Beyin olumlu oluşturduğu bir hava var. Bizler memnunuz. Nabi Avcı'ya da özel teşekkür etmek istiyorum." dedi.

"Serbest kıyafet uygulaması konusunda eylem gerçekleştiriyoruz. " diyen Karaman açıklamalarına şöyle devam etti;

"İlkel dayatmanın eğitimci kitlesi de güven duysun. Kendilerini bu rahatlıkta hissetsinler. Temiz düzgün kıyafetlerle gidiyorum ama eylemi kararlılıkla sürdürüyorum. Kılla tüyle uğraşmak ilkel bir tavırdır. Anadolu liselerinde mevcut öğrenci sayısını 40'a çıkarttı. Dolayısı ile 40 kişilik sınıfta eğitim öğretim görme yanlış. İstediğim okula yerleşemedim diyen çocukların sayısı arttı. Bu kez meslek lisesine gidecek öğrenci bulamıyoruz. Üniversite önünde de yığınla bekleyen genç kitle görüyoruz. Meslek liselerimizle ilgilenmemiz gerekiyor. Atölyeler olmalı. Meslek liseleri cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Anneler babalar çocuklarını meslek liselerine göndermekten çekinmemelidirler. Şehrin en merkezindeki okulu en iyi okul haline getiriyoruz. Hizmet önce kenar mahallelerden gelmelidir. Bir başarıya ulaşmaktan daha önemli bir şey var ki o da başarıyı korumaktır. İlçelerde öğretmen arkadaşlarımızın barınma sorunları var. Bunu çözmeliyiz. Lojman sorununa belediyelerin el atması gerekiyor.

"Sağlık Sen Başkanının programda yaptığı iddialarla ilgili konuşmak gerekirse, bu tartışmayı buralarda gündeme getirmenin bir anlamı yok. Kamuoyu takdir edecektir. Yaptığının doğru olmadığının farkına varacaktır. Sendikamızda 4 yılda bir seçimler var. Seçimimiz Eskişehir gündeminde yer tuttu. Bundan çok mutluyum. Eğitim Bir Sen gündem oluşturma ve belirleme konusunda bir merkezdir. Bir sendikacı gibi davranmaya çalışıyorum. Sendikamızın kendine ait bir hizmet binası yoktu. Oldukça merkezi bir yerde 440 metre kare bir sendika binamız var."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.