Site Rengi

DOLAR 34,1623
EURO 38,1653
ALTIN 2.914,46
BIST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Açık
Eskişehir
31°C
Açık
Paz 15°C
Pts 14°C
Sal 18°C
Çar 24°C

“Kimliğine Kent Arayanlar Geleceğini Evlatlık Verir”

15.08.2019
A+
A-

İYİ Parti Eskişehir Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ekrem Koca, ülkemizde çoğunluğunu hemşeri derneklerinin oluşturduğu, ortak noktalarının ise yardımlaşma ve dayanışma adını aldığı pek çok Sivil Toplum Kuruluşlarının olduğunu söyledi.

Bu derneklerin Anayasal düzen çerçevesinde kalarak kuruluş amaçları doğrultusunda temsil ettiği topluluğa hizmet  için kurulduklarını belirten Koca,  "Hemşeri Dernekleri siyasetin arka bahçesi, siyasetçilerin basamak tahtası değil, toplumu birleştiren Hemşehrilerini kaynaştıran yerlerdir.
Ne yazık ki geçen hafta Sayın Kazım Kurt’un Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne yaptığı ziyaret sırasında, Dernek Başkanı Evren Olcay “Kazım Kurt’la yürümeye hazırız“ ifadesiyle Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Ve Dayanışma Derneği’ni kişisel siyasi tercihlerine adak etmeye çabalamıştır. Bu açıklamasını, bulunduğu konum gereği  talihsizlik, üyeleri açısından ise ayrımcı bir yaklaşım  olarak değerlendiriyoruz. Sayın Başkanın ortaya koyduğu tavır özellikle şu iki yönden kabul edilemez. Birincisi, Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği üyeleri siyasi görüş, siyasi tercih, değerler ve yaşam biçimleri açısından stabil bir topluluk değildir. Dernek üyeleri arasında her siyasi partiye gönül veren insanlar bulunmaktadır. Üyeler arasındaki farklılıkları yok sayarak, Dernek Başkanlığı sıfatı üzerinden Derneği bir siyasi partiyle ilişkilendirmek ve bunun üzerinden bir adaya oy devşirmeye çabalamak etik değildir. İkincisi, Kazım Kurt’un Tatar Türkü olması nedeniyle yapıldığı anlaşılan bu açıklama bölücü bir anlayışın da dışa vurumu gibi durmaktadır. Bu yaklaşım, Tatarları, Yörükleri, Çerkezleri, Türkmenleri, Lazları, Kürtleri, Boşnakları, Emirdağlıları, Mihalıççıkları, Sakarılıları, Seyitgazilileri ötekileştirmeye, birbirinden uzaklaştırmaya hizmet edeceği gibi her kültürel ve coğrafi kimliğin kendi adayını çıkarması ve onun desteklenmesi gibi “bölücü” bir rekabete de çanak tutacaktır.  
Partimize gönül veren Kırım Türk’ü üye ve seçmenlerimiz bu düşünceye tamamıyla karşıdır. Gelenek, görenek ve kültürümüz siyasetin dekoru olamaz !!! Kimse bu değeri kendi fikirlerini anlatacağı alana alet etmemelidir. Bir dernek “Kültürünü Yaşatma” ibaresini isminin önüne almış ise siyasete değil, memleketinin kültürünü yaşatma adına ilerlemelidir. “Kimliğine Kent Arayanlar, Geleceğini Evlatlık Verir”
Siyaset, siyasi partiler çatısı altında yapılır. Halkta karşılığı olanlar, kendine özgüveni olanlar, birikim ve deneyimlerine güvenenler siyasi partiler yoluyla halka hizmet etmeye çalışırlar, taraf olur, gerekirse çatışma da üretirler. Sayın Olcay’ın kendi fikir ve düşüncesi siyasetin malzemesi olmaya devam edecek ise, siyasete çok meraklı ise, Dernek Başkanlığı Ceketini çıkararak  siyasete girmelidir" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.