Site Rengi

DOLAR 32,3640
EURO 35,0101
ALTIN 2.325,51
BIST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Kullanım suyuna %40’lık Zam Kararına Tepkiler Büyüyor

Kullanım suyuna %40’lık Zam Kararına Tepkiler Büyüyor
29.07.2022
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü Olağanüstü Genel Kurul toplantısında şebeke suyuna yapılan yüzde 40’lık zam tepkilere neden oldu. Alınan zam kararı sonrası vatandaşlar gece yarısına kadar su yükleme noktalarınının (sumatik) önünde uzun kuyruklar oluşturdu.  

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener,

 

Baskın zam kararı sonrası uzun kuyruklar oluştu

“Zam kararı saat 18:00 civarında alındı ve gece yarısından itibaren hemen geçerli olacak şekilde işleme koyuldu. İmkânı olan Eskişehirliler bu baskın ve ısrarcı zamdan önce su kartlarını doldurmak isterken şehrimizde maalesef uzun su kuyrukları oluştu.

 

Kasasında 100 milyon liraya yakın bütçe fazlası olan ESKİ’nin zam yapmasındaki amaç nedir?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin su zammı yapabilmek için ısrar ederek bir ayda ikinci kez olağanüstü toplantı yaptı. CHP grubu ilk olağanüstü toplantıya katılmayan ya da ret veren üyelerini ikna etti. Su zammı yapabilmek için o denli ısrarcıydılar ki olağan toplantı tarihini dahi beklemediler. Su zammı yapabilmek için o denli ısrarcıydılar ki ‘saat 18:00civarı karar alıp, 00.00′dan itibaren geçerli’ dediler. Su zammı yapabilmek için o denli ısrarcıydılar ki saat 00.00′a kadar su almak isteyen Eskişehirlilere fırsat tanımamak için yüklemelere kısıtlama getirdiler. Geçen yıl yaptığı kârdankasasında 100 milyon liraya yakın para kalan ESKİ’de bu kararları alanların aklında ne var?ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı grubunun iki meclis toplantısında da zam için ret oyunu verdiğini belirten Gücüyener, açıklamasında şunları kaydetti:

 

“Su yükleme işlemlerine kota koyulduğuna ilişkin vatandaşlarımızdan birçok şikâyet geldi”

“Bir hafta önce AK Parti ve MHP talep edilen su zammına karşı ret oyu kullandı. Toplantıya katılmayan CHP’li meclis üyeleri vardı. Üç CHP’li meclis üyesinin de AK Parti ve MHP ile beraber ret oyu kullanması ile su zammı talebi genel kurulda ret edildi. Bir hafta sonra ise meclis üyeleri tekrar olağanüstü toplantıya çağrıldı. Bu toplantıya CHP’li meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Geçen sefer ret oyu veren üç CHP’li de bu kez ret oyu vermedi. Bu olanın akılla, mantıkla izahı olmadığı gibi, bütçeyle ya da hesapla da ilgisi yok. Baskın zam kararı sonrası akşam saatlerinde su yükleme işlemlerine kota koyulduğuna ilişkin vatandaşlarımızdan birçok şikâyet geldi. ESKİ, görevi su ve altyapı olan fakat milyonlarca kâr edip bu kârı büyükşehir belediyesinin zarar eden şirketleri dahi her yıl başka yere aktaran bir kurum. Görevi su ama sudan kâr ediyor. Bu öyle bir kâr hesabı ki gece 00.00′a kadar su yükleyebilmek için kuyruklarda bekleyen vatandaşlarımızıniki yüz lirasının dahi hesabı yapılmış. Yüklemelere kısıtlama getirilmiş. Bu kararları alanlar, bu fikirleri üretenler şu an yetkileri olmayan her konuda popülizm yaparak bol keseden vaat veren bir partinin üyeleri. En öncelikli ihtiyacımız su konusunda tavırları bu, hesapları bu. Şaşırmıyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.