Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Az Bulutlu
Eskişehir
15°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 21°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Kütahya OSB’nin vizyon projesi “Gençlerle birlikte geleceği inşa etmek” için önemli adımlar atıldı

02.12.2023
A+
A-

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri mezunlarını sanayiye kazandırmak ve her öğrencinin kendi mesleğini icra etmesini sağlamak amacıyla geniş kapsamlı bir proje başlattı. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ekibi, bu proje doğrultusu

nda ildeki tüm Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerini ziyaret etti.

Kütahya Organize Sanayi Bölge Müdürü Tunahan Ergin, İnsan Kaynakları Şefi Merve ANBAR ve Kurumsal İletişim Departmanı Ali Rıza Vidinlioğlu’ndan oluşan ekip; öğrencilerin eğilimleri, okudukları bölümler ve mezun olduktan sonra mesleklerini icra etmelerine yönelik teşvikler gibi konuları içeren detaylı görüşmeler için okul müdürleri, alan şefleri ve öğretmenlerle görüşmeler gerçekleştirerek, gençlerin mesleki gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan stratejiler üzerinde durdu.

Projenin odak noktası, öğrencilerin kendi mesleklerini icra etmelerine imkan tanıyarak sanayiye katılımlarını ve istihdamı artırmak. Bu doğrultuda, Kütahya OSB’nin sağlayabileceği destekler, kariyer platformu İş’te OSB’nin avantajları ve mezun öğrencilerin kendi meslek alanlarına uygun iş fırsatlarını en kısa sürede değerlendirebilme imkânları konuşuldu.

Ziyaretlerin ardından oluşturulacak raporla, projenin verimliliği ve geliştirilmesi hedefleniyor. Bu girişimle birlikte, teknik personel istihdamında artış sağlanması ve her mezunun kendi mesleğiyle buluşması için önemli adımlar atılacak.

Bölge Müdürü Tunahan Ergin, projenin önemine vurgu yaparak, “Öğrencilerimizin mesleklerini öğrenmeleri, sanayiyle iç içe olmaları ve kendi uzmanlık alanları ile ilerlemek bizim için büyük bir öncelik. Bu projeyle onlara destek olmak, geleceğimizi şekillendirmek adına önemli bir adım” ifadelerine yer verdi.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nin bu projesiyle, gençlerin mesleklerine erişimi kolaylaşacak ve bölgedeki istihdam potansiyeli artırılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.