Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Açık
Eskişehir
18°C
Açık
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C

Kütahya’da polis halkı tefecilere karşı uyardı

Kütahya’da polis halkı tefecilere karşı uyardı
23.01.2024
A+
A-

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlar tefecilere karşı uyarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri, vatandaşların huzur ve güvenliği için sahada çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlara ulaşan ekipler, tefecilik suçu konusunda halkı bilgilendirdi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kamu veya özel hukuk tüzel kişilerinden herhangibir sebeple para temin edemeyen kimselerin hiçbir prosedür gerektirmeyen ve daha da önemlisi yasal kuruluşlara nazaran para talebine çok hızlı cevap veren bu kimselere müracaat ettiğini ve günün ekonomik şartların çok üstünde faiz oranlar ile muhatap olarak para ihtiyaçları karşıladıkları belirtildi.

“Tefeciliğin 2 yıldan 5 yıla kadar cezası var”

Türk Ceza Kanunu’nun 241’inci maddesinde “Kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para veren kişi, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır” hükmünün yer aldığı hatırlatılan açıklamada,” Bu tanımlamadan da anlaşılacağı üzere, kazanç elde etmek amacıyla başkasına borç para verilmesi işi “tefecilik” olarak kabul edilmektedir. Haksız kazanç elde etmek amacıyla suç örgütleri tarafından sıklıkla işlenen bir suç türü olan tefecilik, yasal ekonomik sistem içerisinde faaliyet göstermeyen suç örgütlerinin, gelir elde etmek amacıyla başvurduğu bir yöntem olarak karşımıza çıkmakta toplumun yapı taşı olan aile bütünlüğünü tehdit etmektedir. Tefecilik bir suçtur, geçit vermemeliyiz” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.