Site Rengi

DOLAR 32,3854
EURO 34,5547
ALTIN 2.382,31
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 17°C
Az Bulutlu
Eskişehir
17°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Melih Altınok Yazdı: Eskişehir İsrail de mi?

Melih Altınok Yazdı: Eskişehir İsrail de mi?
03.06.2023
A+
A-

Şehrimizde cereyan eden ve Ülke Gündeminde geniş kesimlerde büyük infial uyandıran hem Depremzede hemde Başörtülü Öğrenciye Hakaret eden Çağdaş Okulları Müdürü İsmail Samur’un tavrı ve ona tepki çığ gibi büyüyor

Aslen Eskişehir’li olan Sabah gazetesi Köşe Yazarı Melih Altınok dünkü Köşesinde bu olayı yazdı ve ” Eskişehir İsrail’de mi sorusunu Okurlarına Sordu.İşte Melih Altınok un yazısı

Eskişehir’de bir süre önce 15 yaşındaki öğrenci, başörtülü olduğu gerekçesiyle bir okula kabul edilmemiş, olay basına yansımıştı.Başlatılan soruşturma kapsamında dava açılan okul müdürü hakkında mahkemeden tartışmalı bir karar çıkmış.

Sabah’tan Ali Oktay’ın haberine göre Eskişehir 13. Asliye Ceza Mahkemesi kararında, “Şayet mağdur öğrenci, başörtülü olarak okula gelir ve derslere girerse ‘akran zorbalığı’na maruz kalma ihtimali yüksektir” demiş.

Okul müdürünün, mağdurun rahat edebileceği kendisi gibi başörtüsü kullanan öğrencilerin bulunduğu bir başka özel okulda yer bulmasına yardımcı olduğunu belirterek “suçun yasal unsurlarının oluşmadığı” gerekçesiyle beraatine karar vermiş Pardon!

Nefret suçu işleyeni koruyup mağduru cezalandırmak değil mi bu?

Bir hukuk devletinde mahkemelerin işi, eğitim, din ve vicdan hürriyeti gibi temel anayasal haklarını kullanan vatandaşlara ekstra şart koşmak mıdır?

Bir öğrenciye, “Git başörtülülerin çok olduğu bir okulda daha rahat edersin zaten, senin iyiliğini düşünüyoruz” demek kimin haddine?

Ta Atatürk döneminde Tevhid-i Tedrisat Kanunu’yla birleştirilen eğitim ayrıldı da bizim mi haberimiz yok?

Yoksa Eskişehir, İsrail de mi?

Başörtüsü, Müslüman bir ülkede neden akran zorbalığına yol açsın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.