Site Rengi

DOLAR 32,3596
EURO 34,6202
ALTIN 2.382,24
BIST 10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 14°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Milli Güreşçi Başak Duman’ın hedefi Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmek

Milli Güreşçi Başak Duman’ın hedefi Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmek
31.01.2024
A+
A-

18 yaşındaki Milli Güreşçi Başak Duman, olimpiyatlara katılarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki güreşçi Başak Duman, 4 yıldır bu sporla uğraşıyor. Bu zamana kadar katıldığı müsabakalarda çeşitli dereceler elde ettiğini belirten Milli Güreşçi Başak Duman, “4 yıl önce antrenörüm Kemal Karaboğa’nın beni fark etmesiyle birlikte güreşe başladım. Daha sonrası ailemle konuştum. Annem biraz erkek sporu olduğu için olumlu karşılamadı ama daha sonra onayladı. Babam ise her zaman benim arkamdaydı. Bu şekilde ailemle konuştuktan sonra çalışmalarımıza başladık. 2 yıl boyunca çalıştıktan sonra 2022 yılında ilk derecelerime yapmaya başladım. U20 kadınlarda 2. oldum. Okul sporlarında Türkiye şampiyonu oldum. Bunun sayesinde Fransa’ya gittim. Orada Dünya şampiyonasına katıldım ve 5. oldum. 2023 yılında da derecelerim devam etti. Gençlerde ve büyüklerde 3. oldum. Bütün antrenmanlarım antrenörüm tarafından planlanılıyor. Sabah 2 saat akşamlar 2 saat olmak üzere haftanın 5 günü çift antrenman yapıyoruz. Sabahları ağırlık, yükleme antrenmanlarımız oluyor, akşamları ise istasyon, teknik, güreş antrenmanlarımız oluyor. Hedefim ağustos ayında Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne katılıp 4 yıl sonra yapılacak olan olimpiyatlara hazırlanmak. Olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil edip, derecelerle dönmek istiyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.