Site Rengi

DOLAR 32,3784
EURO 34,7289
ALTIN 2.433,87
BIST 10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

Müftü Erhun’dan ’Ramazan ayının’ mesajı

Müftü Erhun’dan ’Ramazan ayının’ mesajı
08.03.2024
A+
A-

Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, Ramazan ayı için mesaj yayımladı.

Müftü Ali Erhun, Diyanet İşleri Başkanlığımız’da bu yıl Ramazan ayının temasını ‘Ramazan ve Ahiret Bilinci’ olarak belirtildiğini söyledi. Erhun, “Cennet kapıları açan, cehennem kapılarını kapatıp şeytanların azgınlarını bağlayan, kendisinden önceki on bir ayın günahlarını bağışlayan, ayların efendisi olan r amazan ayına, bizleri bir kez daha kavuşturan çok merhametli rabbimize hamt ve şükürler olsun. İnsanlara yol gösteren, doğru ile eğriyi ayıran, her bir ayeti ile gönüllere nur katan, rabbin bize hitabı olan Kur’an-ı Azîmü’ş-Şân’ın indirildiği, cüz okunup mukabele edildiği, hafızalarda ilmek ilmek işlendiği ay olan, bereketi, mağfireti, rahmeti katlanan ramazan ayı, Kur’an denizinden inciler çıkarma ayıdır. Sahuru, orucu, iftarı, teravihi ve mukabelesiyle hayatımıza sayısız güzellik katan ramazan ayı, kalplerimizde, evlerimizde ve tüm yeryüzünde eşsiz bir manevi atmosfer oluşturmaktadır. Bu ayda ifa edilen zekât, fitre, ikram, infak ve sadakalarla Müslümanlar arasında paylaşma ve dayanışma bilinci güçlenmekte, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da pekişmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımızda bu yıl Ramazan ayının temasını ‘Ramazan ve Ahiret Bilinci’ olarak belirlemiştir. Bu ay boyunca yapacağımız tüm etkinlik ve çalışmalar bu tema çerçevesinde gerçekleştirilecek. Yaptığımız bütün ibadetlerimiz; camilerimizi şenlendireceğimiz teravihlerimiz, mukabelelerimiz, sahurlarımız, zekâtlarımız, fitrelerimiz, sadakalarımız, iftar sofralarımızda bölüştüğümüz lokmalarımız ve Allah rızası için yaptığımız bütün amellerimizin doğruluk ve istikamet üzere olması gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek ramazan ayının birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, gönül ve ümmet coğrafyamıza hayırlar getirmesine vesile olmasını diler, başta siz hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âleminin ramazan ayını tebrik ederim’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.