Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Murat Mercan’ın yeğeni Merkez Bankası Başkanı Oldu

Murat Mercan’ın yeğeni Merkez Bankası Başkanı Oldu
03.02.2024
A+
A-

Dün Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın götevinden affını istemesi sonucu yerine Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.Temmuz 2023 ‘te ;Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atanan Fatih Karahan 22. ve 23. dönem Eskişehir Milletvekili ve  geçtiğimiz günlerde emekli olan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ın yeğeni olduğu bildirildi.

Murat Mercan’ın ablası Prof Dr Hatice Karahan ile SGK Eski Genel Müdürü Prof Dr Servet Rüştü Karahan ‘ın oğlu olan Fatih Karahan ‘ın ekonomi alanındaki parlak  kariyeri Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dikkatini çektigi ve Murat Mercan vasıtasıyla da Türkiye’ye dönmesi ikna edildiği gelen bilgiler arasında….

2007 Yılında Mehmet Şimşek’i de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Murat Mercan’ın tanıştırdığı da biliniyordu

Merkez Bankası Başkanlıgına  atanan;Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerinden mezun oldu. Pensilvanya Üniversitesi’nde ekonomi üzerine yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Çalışma ekonomisi ve mikroekonomi üzerine çalışan Karahan, 2012 yılından beri New York Merkez Bankası’na bağlı Para Politikası Araştırma Birimi bünyesindeki İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmalarında ekonomist olarak yer alıyordu.

Mırat Mercan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda;Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın ilkokuldan itibaren derecelerle dolu başarılı bir eğitim hayatı oldu. New York FED ve Amazon’da yıllarca baş ekonomist olarak çalıştı. Memleketine hizmet etmek için döndü. Allah’a şükürler olsun. Allah mahcup etmesin. Gerisi teferruattır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.