Site Rengi

DOLAR 32,3763
EURO 34,7656
ALTIN 2.429,79
BIST 9.945,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Odunpazarı tekstil atölyeleri 3 milyon 500 bin TL kâr etti

Odunpazarı tekstil atölyeleri 3 milyon 500 bin TL kâr etti
12.12.2023
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından Şubat ayında hayata geçirilen tekstil atölyesinde sadece kadınlar çalışıyor. Bugüne kadar 30 bin parça ürün üretilen tekstil atölyesinde, belediyenin 3 milyon 500 bin lira kâra geçmesi sağlandı.

Gerçekleştirdiği tüm çalışmalarda kadınlara öncelik tanıyan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı’nda Belediye Başkanı seçildiği günden beri “Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı” için çalışmaya devam ediyor. Kazım Kurt tarafından Şubat ayında hayata geçirilen Tekstil Atölyesinde sadece kadınlar çalışıyor. 10 ayda 30 bin parça ürünün üretildiği Tekstil Atölyesi’nde Odunpazarı Belediyesi’nin yanı sıra Alpu, Seyitgazi ve Bilecik belediyelerinin de koruyucu iş kıyafetleri üretildi.

3 milyon 500 bin lira kâr ettik

Odunpazarı Anonim Şirketi (Odunpazarı A.Ş.) Genel Müdürü aynı zamanda atölyenin sorumlusu olan Nilgün Paşaoğlu Armutlu, belediyelerin ve belediye şirketlerinin istihdam ettiği personellerine hem ayırt edici, hem de iş sağlığı güvenliği açısından koruyucu iş kıyafetleri vermek zorunda olduğuna dikkat çekti. Ülke şartlarında enflasyona bağlı olarak iş kıyafeti maliyetinin tüm işletmelere ağır bir yük olmaya başladığını belirten Armutlu, “Bu kıyafetleri kurumumuzda ihale usulüyle almaktaydık yılının Şubat ayında atölyemizi kurduk. Bugün itibariyle ortalama 30 bin parça ürün ürettik. Tahmini gerçekleştirdiğimiz kârımız yıllık bazda 3 milyon 500 bin lira civarındadır” dedi.

Atölyenin belediyenin diğer alanlardaki tekstil ürünü ihtiyaçlarının tamamını karşıladığını da söyleyen Armutlu, “Planlamamızda kalan vaktimiz olduğunda diğer belediyelere de hizmet etmeye çalışıyoruz. Yazlık sezonda Alpu ve Bilecik belediyelerine, kışlık sezonda ise Alpu ve Seyitgazi ilçe belediyelerine de ürün verilmiştir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.