Site Rengi

DOLAR 32,5102
EURO 34,8761
ALTIN 2.440,50
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

Odunpazarı Ticaret Borsası Ortaokulu’nda bu yıl ilk defa Ana Sınıfı eğitim öğretime başladı

Odunpazarı Ticaret Borsası Ortaokulu’nda bu yıl ilk defa Ana Sınıfı eğitim öğretime başladı
14.12.2023
A+
A-

Odunpazarı Ticaret Borsası Ortaokulu’nda bu yıl ilk defa Ana Sınıfı eğitim öğretime başladı. Bölgede okul öncesi çağındaki çocukları olan veliler, açısından Ana Sınıfı’nın açılması ilgi ve sevgi ile karşılandı ve kısa zamanda kontenjanlarını doldurdu.

Sabahçı ve öğlenci olmak üzere 2 şube şeklinde eğitim öğretim vermeye başlayan Ticaret Borsası Ortaokulu Ana Sınıfı’nın öğrencileri, her gün farklı etkinlikler yapmakta ve yaptıkları etkinlikleri okul panosunda ve okulun sergi alanında sergilemektedirler. Ana Sınıfı öğrencileri, ‘Doğada buldukları malzemeler ile oyuncaklar’ yaptılar. İhtiyaçlarını hazır bir şekilde elde etmeden kendileri üretmenin tadını almayı ve bunun yanında ürettiği ürünle, çevreye zarar vermeyen geri dönüştürülebilir malzemeler kullanması amaçlandı ve amaca ulaşıldı. Ana Sınıfı öğrencileri, yerli malı haftası kapsamında alışılagelmiş uygulamaların dışında bir projeye imza attılar.

Öğretmenleri Sara Turan Alkan “Düşündüğümüz ve uygulamaya koyduğumuz bu projemizin amacı; ‘Çocukların önüne her şey hazır olarak geliyor. Bu nedenle üretmeyen araştırmayan ve maalesef hazıra konan nesiller yetişiyor. Bunun önüne geçmek adına bu etkinlik ile, çocukların buldukları fikirleri maket haline getirerek yansıtmaları sağlandı. Buldukları fikirleri aileleri ile birlikte üç boyutlu hale getirdiler. Böylece eğitim öğretim sürecine aileler dahil oldu ve sevindi’. Düşündüğümüz ve uygulamaya koyduğumuz bu projeyi hayata geçirdik’’ dedi.
Ticaret Borsası Ortaokulu Müdürü Oktay Turinay, serginin açılışını yaparak sergideki güzel ürünleri inceledi. Serginin açılışında konuşan Okul Müdürü Oktay Turinay, “Öğrencilerin Doğa ile iç içe olmaları, özgün ürünler oluşturmaları, eğlenme ve öğrenmenin bir arada olması sağlandı. Öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimi bu projeyi gerçekleştirdikleri için tebrik ederim. Sergi hafta sonuna kadar açık kalacaktır, isteyen öğrenci velilerimiz sergimizi gezebilirler” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.