Site Rengi

DOLAR 32,2985
EURO 34,8026
ALTIN 2.409,36
BIST 10.231,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Odunpazarlı Esnaf Ramazan Usta ile Söyleşi

15.08.2019
A+
A-

Biz bugün Odunpazarı'ndaydık ve 35 yıldır Odunpazarı'nda esnaflık yapan 57 yıllık Odunpazarlı Ali Ramazan Bey'le birlikteydık. Uzun uzun Odunpazarı'nı konuştuk. Odunpazarı'nın dününü, bugününü ve yarınını 57 yıldan beri Odunpazarı'nda yaşayan Ali Ramazan Alparslan Bey'in ağzından dinledik dillendirdik.""

Haber Ötesi Haber Müdürü Saâdet Yörükçü: Sizi tanıyabilir miyim? Kaç yıldır Odunpazarındasınız?
Ali Ramazan Alparslan: Adım Ali Ramazan Alparslan. 1959 Odunpazarı/Eskişehir doğumluyum. Doğduğumdan beri askerlik haricinde Odunpazarı'ndan hiç ayrılmadım. 57 yıl boyunca Odunpazarında yaşadım.

S.Y: Odunpazarı'nda vatandaşlara ne hizmet veriyorsunuz?
A.R.A: 1984 yılından bu yana Odunpazarında esnaflık yapmaktayım. Öncelikle Odunpazarı halkı olmak üzere, tüm misafirlerimize uygun fiyata kaliteli yiyecek hizmeti sunmak temel prensibimiz. Yıllardır müşterilerimizden aldığımız yorumlar doğrultusunda da hizmet kalitemizi arttırmak için gayret göstermekteyiz. Diğer gıda üreticilerinden bizi ayıran en önemli noktamız, köftemize hiçbir şekilde katkı maddesi katmadan tamamen dana kıyma ve baharatlardan yoğurduğumuz yöresel lezzetimizdir.

S.Y: Odunpazarı size ne ifade ediyor?
A.R.A: Doğup, büyüdüğüm semt olan Odunpazarını sevmemek elde değil… 57 yıllık süreçte bıraktığı anılar ve yaşattığı duygular ile burada büyüyen, yıllarını geçiren birisi için vazgeçilmez bir mekan. Yıllar içerisinde geçirdiği değişim ile de Odunpazarı'nın tarih, sanat ve samimiyet kokusunu, burayı ziyaret eden yerli turistlerimizin de yaşaması bizleri ayrıca gururlandırıyor.

S.Y: 35 yıl önce Odunpazarı nasıldı? Şimdi Odunpazarı nasıl?
A.R.A: 35 yıl önce Odunpazarı'nda bulunan evlerde aileler yaşamaktaydı. Komşuluk ilişkileri çok güzeldi. Gece, kadınlar kapı önlerinde, erkekler ise kahvelerde otururdu ve insanlar sürekli birbirleri ile iletişim halindeydi. Genellikle de bu evlerde Eskişehir'in yerli halkı yaşamaktaydı. Şimdi ise bu evlerin büyük bir kısmı işletme halini aldı. Odunpazarı şimdilerde daha çok turizm merkezi haline geldi.

""

S.Y: Yapılaşma ve restorasyonlar Odunpazarı'na ne getirdi, ne götürdü?
A.R.A: Odunpazarı evlerinde eskiden oturan insanlar şimdilerde Eskişehir'in çevre bölgelerine taşındılar. Böylelikle Odunpazarı'nın halkı dağıldı. Odunpazarı ise Eskişehir'in kültürel ve turistik açısından kazancı oldu.

S.Y: Odunpazarı turizm bölgesi oldu. Büyüklü küçüklü bir çok işletme Var. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
A.R.A: Odunpazarı'nda bulunan işletmeler, Eskişehir'de binlerce kişiye iş imkanı oluşturuyor. Bu işletmelerde bulunan çalışanlar bile Odunpazarı'nda mikro düzeyde bir ekonomi oluşmasını sağlıyor. Odunpazarı'nda bulunan işletmelerde, kadınlara da fırsat verilerek kadınların istihdam edilmesi bizleri de mutlu ediyor.
""

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.