Site Rengi

DOLAR 34,4808
EURO 36,2213
ALTIN 2.960,51
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 3°C

OEDAŞ’ta saha çalışanlarının yüzde 70’i ilk yardımcı sertifikasına sahip

OEDAŞ’ta saha çalışanlarının yüzde 70’i ilk yardımcı sertifikasına sahip
08.09.2023
A+
A-

Yüksekte yapılan saha çalışmaları, karayollarındaki operasyonlar, engebeli araziler, alçak ve yüksek gerilim enerji hatları gibi iş sağlığı ve güvenliği açısından risk taşıyan alanlarda faaliyet gösteren Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi (OEDAŞ) Direktörü Muzaffer Yalçın, “Mevzuat gereği çalışanlarımızın yüzde 10’unun ilk yardımcı sertifikası olması yeterliyken biz bu oranı her yıl artırarak günümüz itibarıyla yüzde 70’e çıkardık” dedi.
Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (OEDAŞ) faaliyet gösterdiği iş kolu, ‘çok tehlikeli iş yeri’ çerçevesinde yer aldığından yönetmelik gereği her 10 çalışanından birinin ilk yardımcı sertifikası olması gerekiyor. Çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini ilk önceliği olarak kabul eden OEDAŞ ise yönetmelikte belirtilen sayının çok üzerine çıkarak her 10 çalışanından 7’sinin bu sertifikayı almasını sağladı.

“Riskli alanlardaki muhtemel kazaları göz önünde bulunduruyoruz”
OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü kutlanan ve bu yıl 9 Eylül’e denk gelen Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hizmet verdikleri beş ilde toplam 800’ün üzerinde saha çalışanları olduğunu söyleyen Muzaffer Yalçın, “Sahadaki arkadaşlarımız yaz-kış demeden alçak ve yüksek gerilim enerji nakil hatları, yüksek alanlar, engebeli araziler ve karayolları gibi son derece riskli alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. İş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde tüm önlemleri alıyoruz ancak bu kadar zorlu şartlarda muhtemel kazaları da her zaman göz önünde bulundurmalıyız. İşte biz de bu sebeple yönetmeliklerde belirtilen sayının çok üzerinde arkadaşımızın ilk yardımcı sertifikası almasını hedefledik. Bunun üzerine hizmet verdiğimiz illerin Sağlık Müdürlükleri ve İl Ambulans Servisi Başhekimlikleri ile irtibata geçerek çalışmalarımızı başlattık. Şu anda tüm illerimize baktığımızda sahada çalışan her 10 arkadaşımızdan 7’si ilk yardımcı sertifikasına sahip” diye konuştu.

“Bilecik’te yüzde 100’e ulaştık”
Tüm saha çalışanlarının ilk yardımcı sertifikasına sahip olmasını hedeflediklerini belirten Yalçın, “Şu anda Bilecik’teki saha çalışanlarımızın tamamı ilk yardımcı sertifikasına sahip. Hedefimiz tüm illerimizde Bilecik’te olduğu gibi yüzde 100’e ulaşmak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.