Site Rengi

DOLAR 32,3882
EURO 34,7847
ALTIN 2.410,20
BIST 10.099,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 17°C
Az Bulutlu
Eskişehir
17°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Okulların açılması dönercilerin yüzünü güldürdü

Okulların açılması dönercilerin yüzünü güldürdü

Eskişehir’de öğle yoğunluğuna hasret kalan dönerciler okulların açılmasıyla birlikte sezona başlarken, bazı öğrenciler kalabalık sebebiyle oturacak yer bulamadı.
Öğle aralarında karınlarını doyurmak için en ekonomik seçenekleri değerlendiren öğrencilerin tercihinin dönerden yana olduğu görüldü. Yaz sezonunda öğrenci yoğunluğuna hasret kalan dönerciler, normalde 35 TL’ye satılan ekmek arası tavuk döneri ve diğer yiyecekleri öğrencilere daha ekonomik fiyatlardan satıyor. Günlük 20-30 kilo daha fazla satış yaptığından bahseden esnaf sürümden kazanç sağlarken, öğrenciler fiyatların bu seviyelerde tutulmasından memnun.
“Öğrenci müşterilerimize bir ayrıcalık tanıyoruz”
Eskişehir’de dönercilik yapan Tanju Pekdemir, öğrencilerin öğle yemeği tercihinin dönerden yana olduğunu söyledi. Esnaf olarak öğrenciye mümkün olduğu kadar indirim yapmaya çalıştıklarını ifade eden Pekdemir, “Daha çok çok sürümden kazanıp, öğrenciyi elimizde tutmaya çalışıyoruz. Zaten piyasaya bakıldığı zaman öğrencilerin çok da fazla bir seçeneği yok. Kalitemizi de koyuyoruz. Bu yüzden öğrenci yine bizi tercih ediyor. Öğle araları en yoğun vakitlerimiz oluyor ama biz buna alışığız. Mümkün olduğu kadar öğrenci müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Yer bulamayanlar oluyor, bekleyenler oluyor. Tabii vakitleri dar. Biz de ön hazırlığımızı ona göre yapıyoruz. Yani o süre içinde ne kadar fazla öğrenciye hitap edebilirsek o kadar memnun kalıyoruz. Öğrenci müşterilerimize bir ayrıcalık tanıyoruz” dedi.

“Kantin yerine bizi tercih ediyorlar”
Öğrencilere normal müşterilere verdikleri fiyatın altında satış yaptıklarını aktaran Pekdemir, “Hem öğrenci bundan memnun kalıyor hem de biz. Tane başı değil de sürümden kazanarak bir faydamız olmuş oluyor. Biz de o öğrenci müşterimizi elimizde tutuyoruz. Bizim yaz döneminde de müşteri potansiyelimiz güzel. Fakat bu daha çok gün içine yayılıyordu. Şimdi ise yani belki 20-30 kilo daha fazla satış yapıyoruz ancak bu yoğunluk öğlen saatlerinde oluyor. Aslında bir alışkanlık da oldu. Yani kantin yerine bizi tercih ediyorlar. Fiyatını uygun tuttuk, öğrenci de tabii ki tavuktan yana tercihini yaptı” şeklinde konuştu.

“Döner bir vaz geçilmezdir”
Öğrenci Hüsen Kenan Sudurağı ise, dönerin vaz geçilmez olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:
“Döner hem ucuz fiyatlı hem de karnımızı doyuruyor. Ben çok severek yiyorum. Okullar kapalıyken bu kadar sıklıkla yemiyordum. Şimdi de okullar açıldığı için daha fazla yiyoruz. Bu da dönercilere para anlamında artı olarak yansıyor. Yoğunluk olunca çok bekliyoruz. Bazen yer olmuyor, aç kalıyoruz. Öğle saatlerinde dönerciler çok yoğun. Biz de paket yaptırıp götürüyoruz ama yoğunluk fazla olursa onu da yapamıyoruz. Fiyatlar uygun ve de ekonomik. Çoğu öğrencinin parası yetebilir. Yani 25 TL gayet ideal bir para. Öğrenci dostu bir fiyat. Sağ olsun dönerci abilerimiz bize gayet yardımcı oluyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.