Site Rengi

DOLAR 32,3801
EURO 34,6861
ALTIN 2.398,65
BIST 10.080,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI SABAH TRAFİĞİNE ETKİ ETTİ

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI SABAH TRAFİĞİNE ETKİ ETTİ
30.03.2023
A+
A-

Eskişehir’de dün başlayan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi, kent merkezinde cadde ve sokakların buzlanmasına neden oldu.
Eskişehir kent merkezinde gece saatlerinde etkili olan dondurucu soğuklar ile hafif kar yağışı birleşince ara sokaklarda ve yürüme yollarında buzlanmalar meydana geldi.

Sabah saatlerinde dışarı çıkan vatandaşlar buz tutan alanlarda yürümekte zorlandı. Aracını kullanmak zorunda kalan sürücüler ise kontrollü şekilde trafikte ilerledi.

Arasında Eskişehir’in de bulunduğu bölgede, bugün kar yağışı ve soğuk hava ile kendisini gösteren olumsuz hava şartlarının yarın da etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, bölge geneli parçalı çok bulutlu ve aralıklı hafif kar yağışlı geçecek. Yağışların bugün  gece saatlerinden itibaren doğuya kayarak yarın Bursa ve Bilecik illerinin doğusu ile Eskişehir’de hafif olmak üzere etkili olmaya devam edecek. Düşük sıcaklık sebebiyle gece ve sabah saatlerinde yer yer etkili olmak üzere buzlanma ve zirai don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklık mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altında seyretmeye devam edecek. En düşük hava sıcaklığının eksi 10 derece ile Beylikova, Çifteler ve Beylikova ilçelerinde görülmesi, merkez ilçeler Odunpazarı’nda eksi 9, Tepebaşı’nda ise eksi 9 derece olması bekleniyor

Rüzgâr, kuzeybatı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bursa’nın batı ve kıyı kesimleri dışında kalan yerlerde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.