Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan kumda kahveye yoğun ilgi

Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan kumda kahveye yoğun ilgi
08.10.2025
A+
A-

Eskişehir’de hem kent sakinleri hem de turistler Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan kumda kahveye yoğun ilgi gösteriyor.

Osmanlı döneminden bugüne kadar geldiği bilinen kumda kahve kültürü, Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde yaşatılıyor. Her tarafı kumda yavaş bir şekilde aynı anda kaynatılan kahve, farklı lezzetiyle dikkat çekiyor. Hem kentte yaşayan vatandaşların hem de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kumda kahve, genellikle yanında su ve lokumla birlikte servis ediliyor.

“Bir kahve içen, ikinci fincanı da istiyor”
Kahveci İsmet Yılmaz, “Kahve kültürümüz Osmanlı’dan geliyor. Biz de burada kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız kumda kahveye oldukça ilgi gösteriyor. Kahvemizi yaparken dikkat ettiğimiz bazı noktalar var. İlk olarak, kahvenin kaliteli olması önemli. Her kahvecide çekilmiş kahveden olmuyor. Kahve kumdayken her tarafı aynı anda yavaşça kaynıyor, bu da güzel bir tat getiriyor. Ayrıca, sevgimizi de katıyoruz. Ortaya çıkan lezzet sebebiyle bir kahve içen, ikinci fincanı da istiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.