Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Özel eğitim programları Anadolu Üniversitesi koordinatörlüğünde maarif modeline uyarlanıyor

Özel eğitim programları Anadolu Üniversitesi koordinatörlüğünde maarif modeline uyarlanıyor
08.04.2025
A+
A-
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı özel eğitim anaokulları ve anasınıflarında uygulanan Türkiye’nin ilk ve tek Erken Çocukluk (0-36 ay) ve Okul Öncesi (37-78 ay) Özel Eğitim Programları ve Ders Kitapları Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim H. Diken ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Aksoy’un koordinatörlüğünde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne uyarlanıyor.

Bu kapsamda toplamda 8 çalıştayın yapılacağı uyarlama çalışmaları programında 3. çalıştay Eskişehir Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

“Koordinatörlüğümüzde hazırladığımız programlar 7 yıldır alanda uygulanıyor”
Düzenlenen Maarif Modeli hakkında bilgi veren Prof. Dr. İbrahim H. Diken şunları söyledi:
“2018 yılında koordinatörlüğümüzde hazırladığımız programlar 7 yıldır alanda uygulanıyor. Öğretmenlerimizden gelen geri dönüşler temelinde programlarımızı daha pragmatik ve uygulanabilir olma yönünde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne uyarlıyoruz. Yeni programın başta özel çocuklarımız olmak üzere ailelere, öğretmenlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“2025-2026 Eğitim ve Öğretim yılına yeni programlar ile gireceğiz”
Doç. Dr. Veysel Aksoy ise “Çalışmalarımız son hızıyla ve uyumlu bir şekilde ilerliyor. Ekipte ülkenin dört bir tarafından öğretmenlerimiz ve alan uzmanlarımız yer alıyor. 2025-2026 eğitim ve öğretim yılına yeni programlar ile gireceğiz.” dedi.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim H. Diken ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Aksoy’un koordinatörlüğünde yürütülen çalışmanın ekibinde program geliştirme alanında Anadolu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Derya Atik Kara, ölçme ve değerlendirme alanında Anadolu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Başak Erdem Kara, motor gelişim alanında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bülent Elbasan, Doç. Dr. Kamile Uzun Akkaya ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Tezcan Çavuşoğlu, zihinsel gelişim alanında Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seçil Çelik Demirtaş ve Arş. Gör. Uğur Onur Günden, uyumsal beceriler alanında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Tomris ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Zekai Alper Alp, sosyal-duygusal gelişim alanında Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Toper ve Malatya İnönü Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet İlkhan Yetkin, dil gelişimi alanında Ankara Medipol Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Özge Sultan Balıkçı ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Yeşim Güneri ile birlikte Türkiye’nin farklı bölgelerinde özel eğitim anaokullarında çalışan öğretmenler yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.