Site Rengi

DOLAR 32,3979
EURO 34,7622
ALTIN 2.433,53
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 15°C

Pazarcının vitamin yönünden zengin mandalina satışından beklentisi yüksek

Pazarcının vitamin yönünden zengin mandalina satışından beklentisi yüksek
20.10.2023
A+
A-

Eskişehir’de pazarcı esnafı bu kış döneminde mandalinanın tezgahlarda bol görüleceğini belirterek, vatandaşların soğuk algınlıklara karşı bu meyveyi tercih ettiğini söyledi.
Kış aylarına girilmesiyle soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklar görülmeye başlanırken, vatandaşların birçoğu çareyi doğal yollarda bulmaya çalışıyor. Pazar tezgâhlarında mandalina, limon, elma gibi meyveler yerlerini alırken, pazarcı esnafı vitamin yönünden zengin olan mandalinaya ilginin arttığını söyledi. Odunpazarı ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesinde kurulan pazarda ise mandalinanın kilosunun bazı tezgahta 20 lira, bazıların da ise 40 liradan satıldığı görüldü.

“Bu sene mandalina bol olacak gibi görünüyor”
Mandalina satıcısı Fahrettin Basargeçer, bu yıl mandalina yönünde pazar tezgâhlarının zengin olduğunu belirtti. Pazarcı Basargeçer, doktorların grip, nezle gibi hastalıklara karşı vatandaşlara C vitamini kullanma tavsiyesinde bulunmalarının ardından pazarda mandalina satışlarının artmasını beklediklerini dile getirerek, “Bu aylarda insanlar çok hasta oluyor.

Mandalina şu an rağbet gören meyvelerden. Doktorlar c vitamini yönünden mandalinanın zengin olduğunu söylüyorlar. Vücut direncinin yüksek olması için Özellikle grip, nezle gibi hastalıklara iyi geliyor. Bu sene mandalina bol olacak gibi görünüyor. Satışlarımızın artmasını umuyoruz. Vatandaşlar kış mevsiminde pazarlarda mandalina sıkıntısı çekmeyecek inşallah” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.